Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass ulikt noe annet du har sett. De fleste legger merke til skiltet rett før sykehuset Østfold på handletur til Sverige, men hva som ligger bakom kan få deg til å måpe. Å kalle Utne for en campingplass er den groveste underdrivelsen i historien.

Campingplasseier søker pendlere og folk i arbeid

– Vel, egentlig søker jeg vel kontakt med sjefen deres, humrer Kjell Åge. Han er en godt voksen mann og har drevet denne familiedrevne plassen i en mannsalder; – Bestefaren min begynte med en gresslette og noen teltplasser, minnes han.
Siden er det gått slag i slag på Utne, og i dag står vi foran et leilighetsanlegg. Her er det ikke hytter. Det er hus. Noen er mer som små eneboliger å regne, mens andre er store runde bygg, delt opp i 8 leiligheter.

Hotellkomfort med mer – En helt ny definisjon

Dette er vinterisolerte bygg med full hotellstandard. Motell dekker ikke, enkelt og greit. Alle leilighetene er fullt utstyrt med helt nye og komfortable madrasser fra 2023, kjøkkenapparater, inkludert oppvaskmaskin, kjøleskap, kaffetrakter, mikrobølgeovn, safe, støvsuger, air condition på sommeren og varmepumpe på vinteren. Dusj, toalett er delikat og hver boenhet har en fin uteplass med egen inngang. Gratis WiFi og 18 TV-kanaler er også for alle. Og gratis parkering en selvfølge.

Et hotellrom kan ha en kaffetrakter og en vannkoker. En leilighet har kjøkken – og koster det samme.

Akkurat det en hardt arbeidende fagarbeider ønsker seg

– Å selge camping i Østfold på somrene er ikke noe problem, forteller Kjell Åge. Da bor folk i telt og medbrakt campingvogn. Vi har det også forklarer han; – Folk elsker leilighetene, fordi det er som en mellomting mellom feriehytte og familierom.
Det er vinter når dette skrives, og rundt oss ved middagstider står de typiske små jobbebilene. Nå er det håndverkere og fagfolk som bor her.
– De er krevende, men vi elsker dem, medgir han; – Dette er folk som ikke ønsker seg en fancy resepsjon de må valse igjennom. De ønsker ikke en overdådig frokostrestaurant. De ønsker å lage maten sin, se på TV, surfe nettet, skravle litt og gå og legge seg. Ikke så mye å be om, men hoteller er ikke bygget for sånt.

Resepsjon, butikk og møteplass for konferanse og samling

– Men du har jo en rimelig fancy resepsjon, ler vi.
– Joda, vi har et eget bygg for å ta imot folk på en skikkelig måte. Vi har en liten butikk og kiosk her, selv om det ikke er langt til en av Norges største Kiwi. Vi har flere plasser man kan spise, møtes og til og med avholde en kreativ konferanse.

Mange av rommene har vaskemaskin og tørketrommel – akkurat som hjemme.

Bålhuset – En helt unikt møteplass

Han mener Bålhuset. Et signaturbygg, en lavvo i tre. Bålhuset er et av de mest unike og minneverdige selskapslokalene i området. Med plass til opptil 40 personer, gir det deg og dine gjester en privat og intim atmosfære for å feire, samhandle og nyte hverandres selskap.

Sentralt plassert i midten av lokalet, gir den tinende bålflammen et varmt og innbydende skjær, mens lyd- og lysanlegget i taket sørger for en livlig og festlig atmosfære når det behøves. TV-skjermen på veggen gir også muligheten for å vise videopresentasjoner eller underholdning under samlingen.

Bålhuset – Et møtested du aldri glemmer

– Vi leier det når vi behøver det, sier en kar vi møter i døra; – En morgenbriefing kan vanskelig gjøres i mer inspirerende lokaler, forteller Tormod som er teamleder for et lokalt byggeprosjekt; – Med keyboard, kjøleskap og dartbrettet på plass, har vi alt vi trenger for å gjøre gutta glad, når vi samles til en recap på kvelden. Terrassen med cafe-bord gir også muligheten for grille og nyte den friske luften og de vakre omgivelsene her. Akkurat nå er det jo helt julekort her.

Midt imellom alt

– Byggebransjen har det tøft, innrømmer Tormod; – Vi må kutte der vi kan. Vi leverer kvalitet og kan ikke spare for kunden. Derimot er 30% rabatt på allerede lave hotellpriser velkomment. Gutta elsker friheten og det er kort vei til alle Østfoldbyene. Det er til og med kort vei til snus og fantastisk utvalg kveldsøl på Svinesund, smiler han hemmelighetsfullt;
– Flere av husene her har flere soverom. Det styrker samholdet og det sosiale. Vi betaler en rabattert fast pris for hver boenhet og et symbolsk tillegg for hver mann, og da blir kostøre per døgn helt drømmepris, avslutter han.

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...