Opplevelser i Roma

Roma, den vakre hovedstaden i Italia, er en by med en fantastisk historie og en mengde med opplevelser. Her kan du utforske monumenter og museer, kaste en mynt i Trevifontenen, nyte den fantastiske maten og sjekke ut alle de fantastiske butikkene. Roma er et perfekt reisemål hvis du vil reise bort en langhelg. Her kan du bo på luksuriøse hotell og ta inn over deg den pulserende atmosfæren. Italias hovedstad tar i mot en mengde med turister hvert eneste år og det er ikke uten grunn. Hit kan du reise på kjærestetur eller med vennegjengen, det finnes alltid noe å gjøre og oppleve.

Vi har tatt en kikk på noe av det du bør sørge for å oppleve når turen går til Roma. Foruten shopping og uforglemmelige matopplevelser er byen pakket med kulturelle opplevelser du virkelig bør sørge for å få med deg.

Colosseum

Dette ikoniske amfiteateret er et av verdens mest kjente symboler på Romas gamle storhetstid. Her kan du utforske historien bak dette imponerende monumentet og nyte den majestetiske arkitekturen. Bestiller du billetter før du ankommer slipper du stresset med å stå i kø og du kommer raskt inn i colosseumet.

Her kan du bestiller billetter til omvisning i colosseumet

Vatikanmuseet

Vatikanmuseet huser en imponerende samling av kunst og historiske skatter og er et av verdens mest besøkte museer. Her kan du blant annet oppleve Michelangelos mesterverk, taket i Sixtinske Kapell, beundre verkene til den berømte renessansekunstneren Raphael og se den rike samlingen av antikke skulpturer, mosaikker og gjenstander fra oldtidens Roma og Hellas. I Vatikanmuseet kan du også oppleve den unike atmosfæren i kapellet, som har hatt flere pavevalg og store religiøse seremonier.

Her kan du bestille billetter til omvisning på Vatikanmuseet

Peterskirken

Besøk det hellige Vatikanet, hjemmet til den katolske kirken og den imponerende Peterskirken. Peterskirken, også kjent som Basilica di San Pietro in Vaticano, er et mesterverk av arkitektur, kunst og tro som har stått som et ikon i hjertet av Vatikanstaten i Roma i flere århundrer. Du starter turen din på St.Petersplassen som er det mest kjente og største torget i Vatikanstaten.

Her kan du bestille billetter til Peterskirken

Forum Romanum

Dette var hjertet av det gamle Roma og er et kompleks av ruiner som en gang var sentrum for politisk, religiøs og kommersiell aktivitet. Her får du en fantastisk innsikt i Romas historie og med en guidet tur vil du få den aller beste opplevelsen.

Her kan du bestille billetter til omvisning på Forum Romanum

Pantheon

Dette 2000 år gamle tempelet er et arkitektonisk mesterverk og en av de best bevarte bygningene fra antikkens Roma. Pantheon er kjent for sin enorme kuppel og imponerende interiør. Pantheon er et av de mest berømte monumentene fra antikkens Roma og er virkelig verdt et besøk.

Her kan du bestille billetter til Pantheon

Trevifontenen

Når du først er i Roma er det et must å ta turen til Trevifontene. Her kan du kaste en mynt over skulderen og ønske deg noe ved denne fantastiske fontenen som er et symbol på romantikk og mytologi. Trevifontenen er et imponerende syn, spesielt om kvelden.

Castel Sant’Angelo

Denne gamle festningen var hjemmet til keiser Hadrian og er nå et museum og et ikonisk landemerke i Roma. Utforsk den vakre Castel Sant’Angelo og nyt utsikten over byen fra toppen. Borgen ligger på høyre bredd av Tiberen med gangavstand fra Vatikanstaten.

Her kan du bestille billetter til Castel Sant´Angelo

Trastevere-guidet mat tur

Utforsk denne sjarmerende bydelen med brosteinsbelagte gater, fargerike bygninger og autentiske restauranter og kafeer. Det er et flott sted å oppleve den lokale kulturen og atmosfæren. For å få den ekte opplevelsen bør du bli med på en guidet mattur, du kommer garantert ikke til å angre.

Her kan du bestille billetter til guidet mattur i Trastevere

Roma er foruten kunst, kultur og shopping også kjent for sin deilige mat. Prøv lokale delikatesser som pasta carbonara, pizza Romana og ikke minst, nyt ekte italiensk gelato fra lokale gelateriaer.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Roma

Lykke til og god tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...