Kanalbåt – unik opplevelse på kanalene i England

Har du lyst på en annerledes ferieopplevelse bør du vurdere å leie en kanalbåt i England. Med en kanalbåt kan du reise rundt på en av de mange unike kanalene i England. Skal vi tro de som har gjort dette både én og to ganger så er opplevelsen virkelig helt fantastisk. Det finnes mange kanaler og vannveier i England, og overnatting på en kanalbåt er en unik og spennende opplevelse. Det finnes flere selskaper som tilbyr utleie av kanalbåter i England, og du kan velge mellom ulike størrelser og type båt.

Du kan velge mellom å leie en kanalbåt med kaptein og mannskap eller du kan leie en båt og kjøre den selv. Det er ikke veldig mye båt erfaring du trenger for å kunne manøvrere en kanalbåt og du får opplæring før du «kaster anker».

Opplev England i en kanalbåt

Kanalbåtene som leies ut varierer fra enkle båter med det mest nødvendigste til luksuriøse båter med moderne fasiliteter. De fleste båtene har soverom, bad, kjøkken og et stueområde. Enkelte båter har også utendørsområder hvor du kan sitte og nyte utsikten.

Det er flere populære kanaler i England hvor du kan reise med kanalbåt slik som på Grand Union Canal, Kennet and Avon Canal, Oxford Canal og River Thames. Det kan være lurt å planlegge turen nøye og undersøke ulike ruter på forhånd.

En reise på Themsen er virkelig en reise i tid. Themsen er en av verdens mest berømte og historiske elver som absolutt er verdt å oppleve. Velger du en båtreise på Themsen vil du se noen av de eldste og mest sjarmerende byene i England. Du kommer uten tvil til å bli fullstendig bergtatt.

Avslappende, rolig og annerledes

Å reise med kanalbåt i England er en avslappende og annerledes måte å utforske landet på. Det vil gi deg muligheten til å oppleve vakre naturområder, besøke små byer og landsbyer langs kanalene. Ta noen stopp underveis og besøk et marked, ri på hest eller ta en matbit på en av de lokale pubene og restaurantene.

Sitt på dekk på båten og nyt synet av alt det vakre som dukker opp på reisen. I rolig tempo vil båten skjære sakte gjennom vannet. Du kommer til å ha rikelig med tid til å ta innover deg alle inntrykkene.

Når kvelden kommer kan du legge til ved en av de mange bryggene som ligger på rekke og rad langs elveleie. Sovne til forsiktig dunking i skråget mens du gleder deg til neste dag.

Når bør du reise på kanalbåtferie?

Tidlig høsten, er for mange, den perfekte perioden å reise på båtferie på de engelske kanalene. Naturen er fortsatt vakker, men den værste varmen har gitt seg litt. Du kan fortsatt site ute på kvelden og nyte en vakker solnedgang uten at det er kaldt. Selv om høsten er en foretrukken periode for mange reisende, kan du også arrangere en kanalbåt ferie på våren og på sommeren.

Husk at en kanalbåt beveger seg sakte og at du vil tilbringe mye tid på båten. Selv om naturen og omgivelsene rundt gir en helt unik opplevelse kan det være lurt å pakke med seg en bok og litt underholdning.

Hvem kan leie kanalbåt?

Du kan leie kanalbåt i ulike prisklasser og størrelser. Her er det bare å velge det som passer best for deg og ditt reisefølge. Ønsker du å leie en kanalbåt er det ikke nødvendig med tidligere erfaring.

Båten har kun ett gir og du kan kjøre fremover og bakover. Du vil også få en grundig opplæring før du setter av sted. Noen reiseselskaper aksepterer også at du tar med deg hund.

En kanalbåtferie passer for de fleste, også for dem som ikke er så sjøsterke. Lykke til og god tur!

 

Relaterte artikler

Prøv disse flotte hotellene på Tenerife

Tenerife er en unik perle beliggende ved Atlanterhavet og er den største av Kanariøyene. Her finnes en mengde med aktiviteter og opplevelser, sol, strand...

Flotte hoteller i Alicante

Alicante er en perle på Costa Blanca i Spania og lokker til seg turister og besøkende med solskinn nesten hele året. Alicante har faktisk...

Opplevelser i Roma

Roma, den vakre hovedstaden i Italia, er en by med en fantastisk historie og en mengde med opplevelser. Her kan du utforske monumenter og...