Oppleve Mallorca med historisk tog gjennom appelsinlunder og over Tramuntana-fjellene

Mallorca er et populært reisemål for både nordmenn og reisende fra andre land. Her finnes en mengde med unike opplevelser som passer for både store og små. En av de mest populære opplevelsene på Mallorca er Tren de Soller som er en jernbanelinje som forbinder byen Sóllier med hovedstaden Palma. Mange kaller også togreisen for «appelsintoget» siden det kjører gjennom en vakker appelsinlund som virkelig er verdt å se.

Togturen tar deg med gjennom et vakkert landskap over Tramuntana-fjellene med høye fjell, dype daler og skogsområder. Turen sørger for en fantastisk naturopplevelse og gir deg muligheten til å utforske øya på en annerledes måte. 

Her kan du lese mer om denne innholdsrike dagsturen.

Unik togreise i togsett fra 1912

Togturen tar rundt én time og det er flere små byer langs langs veien som du får oppleve. Det som er med på å gjøre reisen ekstra spesiell er det vakre togsettet fra 1912. Det er kjent for sine gamle, antikke vogner, som virkelig gir turen en ekstra historisk atmosfære.

Toget er populært blant turister som ønsker å se mer av Mallorca enn bare hovedstaden, og det er en behagelig måte å komme seg rundt på øya på. Hvis du planlegger å besøke Mallorca, kan en tur med Tren de Sóller være en interessant og minneverdig opplevelse. Husk å smake på den berømte appelsin iskremen i Soller, den bør du virkelig ikke gå glipp av.  

Kystlandsbyen Soller

Sóller er en vakker liten havneby omkranset av vakre appelsintrær, pinjeskog og olivenlund. Her kan du rusle gjennom byen og bare ta inn over deg alle de fantastiske inntrykkene fra denne helt unike atmosfæren som byen er omkranset av. 

Over Tramuntana-fjellene til Deía

Når du har tatt turen gjennom byen og besøkt en av de mange restaurantene er det på tide å sette seg på en minibuss som tar deg videre gjennom den unike strekningen over Tramuntana-fjellene til Kunstnerkolonien, Deía. 

Tramuntana-fjellene er en fjellkjede på Mallorca og står på UNESCOs verdensarvliste, så spesiell er den. Fjellkjeden strekker seg langs nordvestkysten av øya og er kjent for sin vakre natur. Tramuntana-fjellene er også kjent for sine mange stier , noe som gjør dem til et populært sted for fotturer. 

Forfriskninger i hagen

I Deía kan du være med å klatre til det høyeste punktet i byen. Her kan du oppleve den fantastiske utsikten over Tramuntana-fjellene og til de vakre pittoreske dalene. Etter en innholdsrik spasertur blir det servert  forfriskninger i hagen til 5-stjerners luksushotellet La Residencia.

La Residencia huser flere hundre originale bilder og skulpturer laget av kunstnere som Miro og Picasso. Veggene på hotellet fremstår nesten som et eget galleri mens skulpturene er spredt rundt i den vakre hagen.

Her kan du se nærmere på det vakre hotellet, La Residencia.

Avslutning i Valldemossa

Videre går ferden til den vakre og idylliske byen Valldemossa. Her kan du besøke det fantastiske museet til maleren Josep Coll Bardolet og se det berømte kartesiske klosteret hvor musikeren Chopin bodde og arbeidet. Du vil også få muligheten til å nyte byen på egen hånd og du kommer til å elske hvert minutt. 

Denne fantastiske opplevelsen varer hele dagen og du blir returnert til Palma etter en svært innholdsrik dag. Turen koster rundt 1995 kroner pr. person og det er vel verdt hver krone, for dette er garantert en tur du aldri glemmer. Turen passer for både voksne og barn.

Her kan du lese mer om togreisen fra Palma til Soller. 

God tur og gled deg. Reiser du hit på våren vil du oppleve den uforglemmelige blomstringen til appelsintrærne. 

Her finner du de beste prisene på flyreise til Palma på Mallorca.

 

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...