Så mye tips bør du legge igjen i England

Om du er vant til å reise eller ikke kan det uansett fort være vanskelig å vite hvor mye du skal gi i tips i de ulike landene. Du kan oppleve å bli ansett som ufhøffelig hvis du  legger igjen både for mye og for lite tips. I mange land er lønningene ikke stort å skryte av og mange servitører lever av nettopp tipsen som de får i løpet av en kveld. Mange av oss er lært opp til å gi tips selv ved norske restauranter når vi er fornøyde med både maten og servicen.

Ved mange steder deles tipsen mellom både servitørene og kjøkkenet. Servitørene står som regel for servicen mens kjøkkenet sørger for at maten du får servert er av ypperste kvalitet. Det er nettop denne opplevelsen du gjerne bør berømme med noen ekstra kroner. 

Tips i Norge

restaurant

I Norge er det vanlig å legge igjen rundt 10 prosent i tips, men det er heller ikke uvanlig å ikke legge igjen noe. Det er ikke alltid det betyr at gjestene ikke var fornøyde med opplevelsen, det handler mer om hva vi er vant til å gjøre. Dette er noe vi ofte tar med oss ut i verden og da kan det være greit å vite om det forventes tips av deg eller ikke. Vi har tatt en kikk på hva som forventes at du tipser i utlandet.

Tips i Amerika

American diner

Reiser du til Amerika kan du få deg en voldsom overraskelse hvis tips til de ansatte ikke er noe du vanligvis praktiserer. Her forventes det nemlig at du legger igjen tips. Gir du 10 prosent så gir du egentlig beskjed om at opplevelsen ikke var stort å skrive hjem om. Er du fornøyd med både mat og service er det vanlig å gi fra 20 til 25 prosent ekstra. Skulle du finne på å ikke legge igjen noe ekstra er det stor sannsynlighet for at du får beskjed fra servitøren, i verste fall fra ansvarshavende på stedet.

Dette bør du gi av tips i England

engelsk pub

Tar du turen til England derimot kan du spise ute med litt lavere skuldre. Når du får regningen ute på bar eller restaurant så er tipsen allerede ført på regningen. Helt nederst på regningen står det et tillegg på x-antall prosent, dette er tipsen du gir. 

Ønsker du derimot å ikke gi noe ekstra kan du be personalet om å fjerne tipsen fra regningen så slipper du å legge igjen noe. Terskelen bør likevel ligge relativt høyt for å gjøre nettop det. Å gi tips er en fin gest å vise at du er fornøyd med servicen du har fått, samt at maten var bra. Vanlig prosentsats for tips i England er rundt 10 prosent. 

Gi de ansatte anerkjennelse

ansatte

Mange legger sin ære i arbeidet sitt og det er viktig at de får anerkjennelse for den jobben de gjør. De står og går store deler av dagen og gjør sitt aller beste for å gi deg en god opplevelse. Samtidig så er fraværet av tips en veldig enkel måte å stilletiende gi beskjed om at her er det rom for forbedringer. 

Vi velger å spise ute for å få en litt annerledes opplevelse enn hva vi er vant til, samtidig så er en tur utenlands også en kulinarisk reise. Sørg for å la de som jobber i bransjen vite at du er fornøyd, de har garantert fortjent hver krone. 

Husk at det også er vanlig å legge igjen litt ekstra kroner til de som tar seg av renholdet av hotellrommet ditt.

Her kan du bestille hotell på nett til den neste reisen din.

God tur og lykke til .

Skal du til England og lurer på hva du kan bruke dagene dine til? Da bør du ta en kikk på alle disse fantastiske opplevelsene.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...