Alle vil hit når de er i København

Midt i sentrum av København finner du verdens eldste tivoli og går under navnet Tivoli i København. Tivoliet så dagens lys allerede i 1843 og har vært en yndet attraksjon i over 150 år. Dette tivoliet er enda mer enn hva du vanligvis forbinder med et tivoli og passer for både voksne og barn. Her vil du finne attraksjoner og opplevelser som du virkelig kommer til å sette pris på og mange finner veien tilbake igjen og igjen. Tivoliet har åpent i perioder gjennom året og kan skilte med en mengde med opplevelser og inntrykk. Her finner du åpningstidene til Tivoliet for 2022.

Å besøke et tivoli i voksen alder kan noen ganger føles litt bortkastet, men dette tivoliet har mye mer enn sukkerspinn og tømmerrenne. Du kommer garantert til å bli imponert og vi har tatt en kikk på hva det er som gjør dette helårs tivoliet så populært og spesielt.

Karuseller og fartsfylte attraksjoner

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tivoli (@tivolicph)

Om du har med deg små eller store barn, eller det kun er et voksent besøk vil du finne en attraksjon som frister. For de minste barna finnes det alt fra små radiobiler til karuseller som får alle til å hvine av fryd.

Her finner du også den eldste berg-og dalbanen i verden som er laget av tre og som fremstår som et historisk monument i parken. Denne berg-og dalbanen ble bygget i 1914 og er kanskje parkens mest populære attraksjon, selv alderen tatt i betrakting.

Vil du ta et steg inn i dette århundret og vell så det bør du ta en titt på Dæmonene. Her raser du gjennom luften i nesten 80 kilometer i timen og vil virkelig kjenne at du lever. For å toppe opplevelsen kan du bruke et sett med VR-briller som sørger for å ta deg med gjennom en fantasiverden med drager og demoner. Denne opplevelsen er høydepunktet for mange besøkende.

Underholdning i parken

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tivoli (@tivolicph)

Parken er kjent for mer en artige attraksjoner og karuseller. Her kan du oppleve fantastisk underholdning hver dag gjennom sommeren og på bestemte dager resten av året. Her er musikk-konserter, imponerende ballet-underholding og spennende forestillinger for barn. Her vil du oppleve et fristed til en annen verden og du kommer til å huske det hele i lang tid.

Frodige og imponerende hager

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tivoli (@tivolicph)

I tillegg til fartsfylte attraksjoner og imponerende oppvisninger kan parken skilte med noen av verdens flotteste hager. Her kan du rusle rundt i imponerende opparbeidede hager med høye trær, vakre og spiselige blomster i alle varianter, samt vakre fontener. Under blomstringen er hagene et magisk syn og fortsetter å glede alle besøkende gjennom sesongen.

På vinteren er faktisk hagen et like fantastisk syn. Da blir hagen opplyst av flere hundre små lys som virkelig setter stemningen. Faktisk så var denne opplyste vinterhagen inspirasjon til eventyret Nattergalen av H. C Andersen.

Innendørs akvarie

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tivoli (@tivolicph)

Parken har også et stort Akvarie med all verdens fisk som frister til et besøk. I en tank på 30 meter kan du oppleve tropisk korallrev og den fryktinngytende og sagnomsuste haien. Har du sett tegnefilmen Nemo vil du også kjenne igjen en mengde av de tropiske fiskene. Du kan også se både pirajaer og blekksprut i egne tanker i akvariet og alle artene er til stor begeistring for både stor og små.

Kulinariske opplevelser

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tivoli (@tivolicph)

Du har kanskje vært i en park eller to gjennom årene og tanken på kulinariske opplevelser er kanskje ikke det første som slår deg når du tenker på maten i en fornøyelsespark. Men Tivoliet i København har lagt sin ære i å levere mat som er bragt til nye høyder. I parken finnes det intet mindre enn hele 70 restauranter og kafeer så du kommer garantert ikke til å gå sulten. Her holdes matfestival i mai og ellers i året kan du virkelig glede deg over fantastiske mat-opplevelser.

Gled deg til én eller flere dager i dette populære tivoliet. Her kommer du virkelig til å få mange gode opplevelser.

Her finner du de beste prisene på flyreise til København.

Trenger du en overnatting mens du er i København? Her finner du det beste utvalget av hotell til gode priser.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...