Bo i hjertet av Bergen i en flere hundre år gammel bygning

Bergen har en mengde med ulike hotell å velge mellom, og et av de flotteste er Det Hanseatiske hotell på bryggen, plassert midt i hjertet av Bergen. Det Hanseatiske Hotell ligger i en gammel bygning fra 1500-tallet, vegg i vegg med det Hanseatiske Museum. Hotellet har en unik og rustikk stil ulikt mye annet du har sett når du har overnattet på ulike hotell. Her finner du rom som er pakket med historie og sjarm med flere hundre år gamle tømmervegger og med den autentiske stilen fra det århundre som bygningen stammer i fra.

Hotellet er en del av Bryggen området som står på UNESCOs verdensarvliste og har to restauranter og en bar. Det Hanseatiske Hotell ligger sentralt plassert med kun noe få meter til Fisketorget, Bryggen og Fløybanen.

Det Hanseatiske Hotell på Bryggen i Bergen

Det Hanseatiske Hotell er en del av Finnegaarden og åpnet med 16 rom i 2006. Noen år senere, i 2011, ble hotellet utvidet med ytterligere 11 rom og i 2021 kom det ti nye rom. Hotellet er omgitt av en kulturhistorisk ramme som virkelig imponerer alle tilreisende.

Finnegaarden har sin opprinnelse etter gården Finne på Voss og nevnes så tidlig som i 1403. Gården ble bygget som et Hanseatisk Handelshus på 1800-tallet og der foregikk det livlig handel. Gården har blitt brukt av alt fra tyske, hollandske og norske kjøpmenn som både bosted, varelager og tidvis også som et spisested.

Alle rommene på hotellet har en helt unik sjarm og er individuelt innredet i et design som passer til tiden bygården stammer i fra. Med gamle tømmervegger og utsikt mot bryggen og sjøen er dette hotellet svært populært for tilreisende fra både Norge og verden.

Her kan du slappe av med noe godt i glasset etter en lang dag i Bergen og omegn. Stilen følger resten av hotellet og du kan la deg synke tilbake i flotte skinnmøbler i sjarmerende omgivelser.

Hotellet har to restauranter og én bar så du trenger ikke gå langt for å nyte et bedre måltid. Her finner du Casa del Toro som serverer ekte Tex-Mex med fokus på lokale råvarer og de gode smakene fra den meksikanske matkulturen.

I Finnegaardstuene finner du fantastiske selskapslokaler og en deilig meny for store og små selskaper. Finnergaardstuene holder til i vakre og historiske lokaler som gjør det hele til en ekstra spesiell opplevelse.

FG Restaurant og Bar anses som et moderne Brasserie hvor du har et stort utvalg av kjøtt, fisk og hamburgere. Alt er tilberedt av de beste råvarene som sørger for at de beste smakene kommer frem.

Her kan du se nærmere på dette hotellet og sjekke ledig kapasitet. 

Det Hanseatiske Hotell ligger midt på Bryggen og her er det liv og røre store deler av året. Når du først er i Bergen er det obligatorisk med et besk på Fisketorget. Stedet som samler besøkende og som selger alt fra dagens fisk til andre ulike varer.

Vil du oppleve litt av naturen rundt Bergen bør du ta Fløybanen. Her får du en formidabel utsikt over byen og er virkelig verdt turen. Dette er en opplevelse som passer for alle, både store og små.

Bryggen i Bergen er et utrolig populært område og det er ikke uten grunn. Her kan du spasere blant Bergens historie med butikker og restauranter side om side. Du kan fint oppleve store deler av Bergen til fots, og vil du utforske områdene på utsiden av sentrum går det både buss og taxi.

Bergen ble utsatt for en stor brann i 1702 og bygget til Det Hanseatiske Hotell ble reist igjen i fornyet drakt. Det er strenge regler for restaurering av bygninger i dette omårdet og nettopp derfor har hotellet kunnet bevare sin historie og unike atmosfære til glede for kommende generasjoner.

Her kan du se nærmere på Det Hanseatiske Hotell og bestille rom. 

Lykke til og gled deg til å oppleve Bergen.

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...