Her finner du noen av Norges beste julemarked

Julen er for mange den koseligste tiden på året og et besøk på et julemarked gjør juleforberedelsene fullendt. Det finnes en hel del julemarkeder som du kan velge mellom som sørger for en nostalgisk jul og en perfekt oppladning til adventstiden og julefeiringen. Flere av markedene har ulike aktiviteter til både store og små, samt koselige boder med salg av alt fra hjemmelaget mat til andre nyttige gaver. Her kan du også få prøve ulike retter som varmer godt en kald vinterdag.

I Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø har markedene et romantisk pariserhjul, ikke ulikt de du har sett på romantiske filmer. I Vinterland i Oslo og i Kristiansand kan du gå på skøyter i «spikersuppa» eller på skøytebanen «Kompis», akkurat som i «gamle dager». Et ekte julemarked er for deg som elsker både julen og juleforberedelsene og vi har tatt en kikk på noen av de beste julemarkedene du bør besøke i Norge.

Jul i vinterland Oslo

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jul i Vinterland (@julivinterland)

Fra 12.november til 01. januar 2023 er det Jul i Vinterland i Oslo, og er det ett julemarked du virkelig bør få med deg i år så er det dette. i Nesten to måneder kan du oppleve ekte julemagi midt i spikersuppa i hovedstaden. Hit kommer en mengde med utstillere som selger alt fra kandiserte epler til vafler og unike julegaver.

Du kan kjøre pariserhjulet og gå på skøyter, alt mens koselig julemusikk spilles fra høyttalerene. Her er du garantert å få julesteming og markedet har åpent hver dag frem til 1.januar 2023.

Julemarked i Bergen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anna E.b (@eldborta)

I byen mellom de syv fjell arrangeres det julemarked fra 25.november til 22.desember. Markedet er fylt opp med ulike aktiviteter for hele familien og kan by på alt fra Pariserhjul, til Hestekarusell og Juletreskogen, og ikke minst den populære varmestuen som har oppvarmede sitteplasser under tak.

Hit kommer også ulike utstillere og du kan være heldig å finne julegaver til en du er glad i eller rett og slett bare nyte alle inntrykkene og få skikkelig julestemning.

Julemarked på torvet i Tronheim

Fra 1. til 18 desember kan du oppleve et fantastisk julemarked på torvet i Trondheim. Her er det åpent alle dager fra 11.00 til 19.00 og du er garantert en stemningsfull opplevelse. Med en følelse av nostalgi kan du spasere rundt og se hva de 90 ulike utstillerene har å by på. Her finner du alt fra unikt håndverk til lokale matprodukter. Perfekt for de ekte julegavene og ikke minst for å finne årets juletre.

Markedet har også en populær lavvo med sitteplasser til over 500 besøkende. Her brennes det bål hele dagen med trubadurer på scenen som sørger for å sette stemningen. Er du sulten kan du glede deg over muligheten til en deilig matbit og et unikt utvalg av lokale brygg.

Rundt markedet ligger sentrum pyntet i sin fineste juledrakt og det som anses som den mørkeste tiden på året bærer plutselig med seg lys og håp gjennom hele advensttiden.

Juelmarked Røros

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Julemarked Røros (@julemarked_roros)

Det er få julemarkeder i Norge som er så populære som markedet i Røros. Her kan du spasere rundt i gamle, koselige og snøfylte gater og virklige få den nostalgiske julefølelsen. Her kan du oppleve markedet med alt fra hjemmelagede gaver og ulike matvarer fra 01. til 12. desember.

Koselig jul på Bærums Verk

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Handelsstedet Bærums Verk (@baerumsverk)

Fra 27.november til 22.desember kan du oppleve en koselig førjulstid på Bærums verk. Her er det salg av nydelige juletrær, ulike forestillinger, julemusikk og ikke minst, hest og kjerre.

Du kan være med på førjulsverksted, historiske vandringer og håndverk i de vakre og gamle arbeiderboligene. De fire siste søndagene før jul kan du også oppleve Bondens Marked som kommer med en mengde med godsaker til både deg og noen du er glad i.

Julebyen Tromsø

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Julebyen Tromsø (@julebyentromso)

17. november kl 17.00 åpner julebyen Tromsø. Pakket med musikk, mat og god stemning samt åpning av Nordens Pariserhjul er dette markedet du ikke vil gå glipp av. Visst er Tromsø magisk i utganspunktet, og enda bedre blir det med dette unike arrangementet.

Julemarked på torvet i Kristiansand

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Solveig Voldmo (@solveigvoldmo)

fra 26. november til 22. desember kan du glede deg til en magisk adventstid i denne vakre sørlandsbyen. Her kan du oppleve en historisk juletreutstilling og en runde på is-skøytebanen «kompis». I år vil julemarkedet strekker seg lengre enn noen gang og store deler av byen vil skinne og lyse i nesten «1000 julelys».

I bodene vil du finne et stort og variert utvalg med alt fra juledekorasjoner og håndarbeid til skinn, ull og spiselige gaver.

Med en ønske om en koselig førjulstid.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...