Her kan du overnatte på noen av verdens merkeligste hotell

For de fleste av oss er hotellopphold synonymt med litt ekstra luksus. Oppvartning, deilig mat og et rom med svære senger og masse gode puter, er for mange av oss en viktig faktor når vi bestiller hotell. Andre søker hotellopphold som er helt unike. Og da snakker vi om mer en luksus og oppvartning. Det finnes noen få, men veldig spesielle hoteller rundt i verden som tilbyr et opphold fullstendig utenom det vanlige.

Så om du bare er nysgjerrig, eller kanskje selv har lyst til å oppleve noe helt nytt – ta en kikk på disse hotellene.

Sove i et kloakkrør!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Flight965.com (@flight965)

Dette høres kanskje skikkelig ekkelt ut, men det er gjort så koselig som du ikke tenkte at var mulig. For det første ligger ikke hotellet nedi bakken i et gammelt rørsystem.

Utenfor Linz i Østerrike, like ved Donau, er det lagt deler av et kloakkrør i betong spredt rundt på en gressplen og gjort dem om til enkle soverom. Om det blir populært er det raskt å «bygge ut» hotellet med flere enn de tre «rommene» som det startet med. Rørene har naturligvis aldri vært brukt til kloakkformål.

Du finner alt du trenger, bortsett fra toalett. Kanskje litt ironisk at akkurat toalett mangler, der man praktisk talt skal sove i kloakken. Innsjekkingen er selvbetjent og det er opp til de besøkende å velge hva de vil betale for en natt i kloakkrøret.

Fengslende opphold bak lås og slå

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Hotel Katajanokka (@hotelkatajanokka)

Synes du fengsel er spennende, men vil helst slippe å sone? Utenfor Helsingfors har de gjenåpnet et gammelt fengsel – som hotell. Katajanokka-fengselet fra 1749, har nå blitt et moderne overnattingssted. Siden fengselsceller tradisjonelt er litt trange, har eierne for komfortens skyld slått sammen to-tre celler til et hotellrom.

Best Western Premier Hotel Katajanokka har 106 rom. Rask hoderegning betyr at det en gang i tiden var 2-300 celler i bygningen. På dette stedet ligger det altså mye historie.

For en skikkelig autentiske fengselsatmosfære anbefales kjellerrestauranten med navnet Jailbird. Rom får du fra 900 kroner og oppover. Husk at et rom er 2-3 celler. Så det er ganske rimelig cellepris. Heldigvis er rommene oppgradert med lås også på innsiden av rommene.

Elsker du hunder? Hva med å sove inne i en?

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @hotelbunnys

Nå er det mulig å sove inne i verdens største beagle. Så klart finner du den i USA, der alt er stort.

I Cottonwood i Idaho ligger Dog Bark Park Inn. Det er et bed’n’breakfast-sted der du sover inne i en gigantisk hund.

Selv om hunden er stor, går litt av plassen bort til bein, hale og andre ting som ikke lar seg bruke til rom. Derfor er det kun plass til fire gjester samtidig. Man kommer seg inn i det enorme dyret via en balkong.

Hundens hode er penthouse-suiten på hotellet. For det har de, slik gode hotell bør ha. Kreativiteten har ingen grenser, for toalettet er utformet som en brannhydrant. Bygget av hundeelskere, for hundeelskere.

Hunde-hotellet kalles Sweet Willy og er laget av tre og bygget av motorsagkunstnere.

Sov trygt og godt i en redningskapsel brukt på oljeplattformer

Det er ikke toppen av luksus, men det er autentisk så det holder. Capsule Hotel i Haag i Nederland har opprinnelig vært redningskapsler til bruk på oljeplattformer. Nå ligger flere av disse fortøyd og langs en kai.

Hvert rom har plass til tre personer. Med en diameter på 4,25 meter har man akkurat like stor plass som arbeiderne som en gang i tiden har søkt tilflukt der. Enten du bare er nysgjerrig av natur, eller av andre grunner er interessert i marine og sjø, har du muligheten her. Prisen ligger på 500-800 kroner for en natt.

Sjiraff-hotell

Hotellet Giraffe Manor ligger i Nairobi i Kenya og lar deg oppleve sjiraffene på nært hold. Mens du spiser et måltid, kan det godt tenkes at de stikker hodet inn av et av de mange åpne vinduene. Siden nettopp sjiraffer har så lang hals, er det utrolig hvor langt inn i rommet de rekker. De fredelige dyrene kan dermed snuse på både deg og maten din.

Hotellet er laget i samme stil som en skotsk jakthytte med 6 rom og egen sjiraffgård utenfor.

Verdens styggeste hotell

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av #BRUTgroup (@brutgroup)

Ryugyong Hotel i Nord-Korea kan skilte med verdens styggeste bygg på 105 etasjer.

Til tross for størrelsen og utseende som en rakett, har arkitekter og de som jobber med urban planlegging stemplet dette hotellet som verdens styggeste bygg. En periode med byggestans på grunn av dårlig økonomi prøvde også å sette en stopper for dette bygget. Men ferdig ble det – og det ruver uansett godt i landskapet.

Verdens første roterende hotell

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av The Marmara Antalya (@themarmaraantalya_)

I Antalya i Tyrkia finner du hotellet Marmara Antalya med 208 rom. De øverste etasjene på dette hotellet snurrer rundt flere ganger i døgnet.

Den store loftkonstruksjonen flyter i et basseng fylt med 478 tonn vann. Ved hjelp av seks elektriske motorer kan denne delen av bygget med 24 rom sakte rotere for å gi gjestene ny utsikt til vekselvis Middelhavet, Taurus-fjellene og selve bysentrum i Antalya. Så her er det mulig å ligge helt stille og likevel se alt!

Gled deg til å oppleve disse spesielle overnattingsstedene.

 

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...