Fantastiske opplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria er et yndet feriemål for både nordmenn og utenlands turister spesielt gjennom vinter-halvåret. Her er gode temperaturer og flust med opplevelser og attraksjoner som sørger for en innholdsrik ferie. Det kan være litt kjølig på kvelden så husk å ta med en genser. Reiser du fra Gardermoen i Oslo så vil turen ned til øya ta litt i overkant av fem timer og reiser du med barn finner du noen gode tips til flyreisen her.

Selv om man reiser til «syden» kan man fort bli litt lei av å ligge på stranden og da passer det godt med et lite avbrekk med noen unike opplevelser. Vi har tatt en kikk på hva du bør sørge for å oppleve på Gran Canaria når kroppen bør få litt hvile fra sol og strandliv.

Se livet under vann i en ubåt

Puerto De Mogan er av mange ansett som en av de vakreste plassene på Gran Canaria og her kan du være med på en helt unik opplevelse. Med en spesiallaget ubåt kan du oppleve livet under vann.

Båten er utstyrt med store vinduer slik at du virkelig får sett det fantastiske dyrelivet og alt som befinner seg under havoverflaten. Her sitter du trygt i 40 minutter mens du ser på gamle skipsvrak og dyrelivet på 25 meters dyp. Turen koster fra rundt 360 kroner pr. person og er vell verdt det.

Her kan du se nærmere på turen under vann i en ubåt. 

Reis på delfin cruise

I Atlanterhavet rundt Gran Canaria finnes både definer og hval. Med et lite dagscruise kan du være med i en båt som er utstyrt med glassbunn slik at du forhåpentligvis kan oppleve disse vakre dyrene i deres naturlige miljø.

Turen starter i havnen i Puerto Rico og seiler langs sørvestkysten av øya. Er du heldig får du se alt fra delfiner til grønne skilpadder samtidig som du får ekstra kunnskap fra mannskapet om bord på båten.

Turen varer fra to til tre timer og koster rett i underkant av 400 kroner pr. person. Dette inkluderer brus på hele turen.

Her kan du se nærmere på delfin-cruise i Puerto Rico.

Ri på Kamel gjennom sanddynene

I Maspalomas finner du de kjente og populære sanddynene og her kan du oppleve ørkenlandskapet fra ryggen på en kamel. Turen varer i 30 minutter og er ledet av en saharawi-guide og du sitter på en to-seters sal slik at rideturen blir så komfortabel som mulig.

Prisen for en guidet tur gjennom sanddynene koster rundt 150 kroner pr. person for en halvtimes ridetur i behagelig tempo.

Her kan du se nærmere på kameltur gjennom sanddynene. 

Jeepsafari

Gran Canaria har noen flotte fjell som er verdt å oppleve og med en jeepsafari kjører du blant kaktuser og krysser Valley of the Thousand Palms. Turen tar deg med på en reise gjennom vakker natur og øyas historie på veier utenfor allfarvei mens du sitter i en offroad-jeep.

Denne turen byr på alt fra spektakulær utsikt til spenning og dramatisk landskap. Det blir kaffepauser underveis og du blir både hentet og levert på hotellet. Turen koster rundt 600 kroner pr. person og den varer i rundt seks timer, så du må regne med at store deler av dagen går med til denne opplevelsen.

Her kan du se nærmere på guidet Jeepsafari i terreng

Unik dagstur til regnskogen

Gran Canaria er en relativt «tørr» øy og på sørsiden, som for eksempel i Amadores, er det meste av vegetasjonen faktisk hentet inn og plantet. Det har vært fokus på palmer fordi de tåler all slags vær og tørke.

Tar du derimot turen til nordsiden av øya er det noe helt annet. Her kan du oppleve Doramas-skogen og svømme i fosser. Turen gjennom regnskogen er en rusletur i behagelig tempo og passer for de fleste. Denne attraksjonen inneholder også en gastronomisk smaksprøve på en lokal gård.

Turen til regnskogen koster litt over 900 kroner pr. person og varer en hel dag. Husk at denne dagsturen fort blir utsolgt så du bør planlegge litt på forhånd slik at du er sikret å få være med.

Her kan se nærmere på dagstur til regnskogen på Gran Canaria.

Opplev vulkanens hjerte og lokale smaksprøver

Bli med å oppleve innlandet og se den vakre solnedgangen fra toppen av Pico de Las Nieves på Las Palmas. Med denne turen reiser du innover i landet gjennom raviner, vulkanske kalderaer og enorme fjellvegger.

I tillegg til unike landlige landsbyer og kanariske hulehus får du smake lokale retter mens du sitter idyllisk plassert på slettene til en gammel vulkan.

Turen gjennomføres med guide og koster fra rundt 900 kroner pr. person og varer hele dagen.

Her kan du se nærmere på denne spennende og smakfulle heldagsturen.

Du kan også ta en tur til badelandet Aqualand som ligger i Maspalomas eller du kan prøve paraseiling i Puerto Rico. Du får aldri et kjedelig øyeblikk når du ferier på Gran Canaria og her finner du alle opplevelser og attraksjoner som øya har å by på.

God tur!

 

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...