Derfor bør du feire jul på fjellet

Å feire jul på fjellet har for mange vært en fremmed tanke. Utenlandske turister har i flere år valfartet til den norske fjellheimen for å oppleve norsk tradisjonsrik jul. De siste årene har også nordmenn åpnet øynene for denne unike og hyggelige muligheten og nå blir hotellene fort fullbooket mellom jul og nyttår. Det er mange grunner til å feire jul på fjellet og vi har tatt en kikk på hvorfor du bør vurdere en julefering ved et av Norges flotte fjellhotell.

Det er ikke alle deler av Norge som har snø gjennom vinteren, men tar du turen opp i fjellet vil du garantert få julestemning. Snødekte fjell og knitrende snø vil møte deg i det du kommer høyere opp i landet, like vakkert som på et julekort.

Kom til dekket bord

juletre

Feirer du julen hjemme er det stor sannsynlighet for at du står over grytene store deler av julaften og mellomdagene. Velger du å feire jul på fjellet kan du glede deg over å komme til dekket bord hvor alt du behøver å gjøre er å sette deg ned å nyte deilig mat.

Flere av hotellene har alt fra julebuffet til ala-carte menyer hvor du kan bestille det ditt hjerte måtte begjære. I koselige omgivelser kan du senke skuldrene og hygge deg, enten du er alene eller sammen de du er glad i.

Skap nye minner

jul 1

Du kan fint reise på hotell i julen alene, det har faktisk blitt mer og mer vanlig. I stedet for å sitte hjemme alene kan du feire julen sammen med andre. Et opphold på hotell i julen vil gi deg koselig julestemning og nye bekjentskaper. Nye mennesker du kan lage nye minner sammen med.

Reiser du med partneren din eller en større familie er dette muligheten til å gjøre noe sammen. Stå på ski på dagen, bad i bassenget og unn deg litt egentid eller bare nyt den deilige atmosfæren som er rundt deg.

Lave skuldre og ferie

jul 3

Julen kan for mange føles som stress. Noen har også mistet en de var glad i og det kan føles ensomt å være hjemme i julen. Velger du å feire julen på hotell kan du senke skuldrene og kjenne på at du har et lite pusterom fra hverdagen.

Reiser du med familien kan dere bruke tiden på å være sammen i stedet for å stresse. Reiser du alene skaper du deg nye minner og opplevelser i helt unike omgivelser.

Aktiviteter for store og små

snø

Mange norske fjellhotell har aktiviteter for både stor og små. Julenissen kommer og deler ut gaver og alle på hotellet er samlet til en hyggelig stund. Noen hoteller arrangerer også kanefart og snøscooter-tur. Dette vil garantert være en opplevelse for alle og du kommer til å reise hjem med en god følelse og glede deg til neste år.

Tidligere var det mange pensjonister og enslige som tok turen opp i den norske fjellheimen ved juletider, men dette har endret seg. Nå er det også mange barnefamilier som tar turen ut av huset. Hotellene er pakket med opplevelser, nydelig mat og nye bekjentskaper. Det er absolutt verdt det å legge feiringen til fjells, du kommer til å elske det.

Her finner du de beste prisene på hotell overnatting på fjellet.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...