Dette bør du vite om Edinburgh

Edinburgh er en by i Skottland og regnes som en av de vakreste og best bevarte byene. Her finner du trange gater og smug som virkelig vet å sette igang fantasien. Byen er pakket med hoteller og spesielle severdigheter som virkelig er verdt å få med seg. Edinburgh er et ettertraktet reisemål for turister fra hele verden. Her finner du gamle slott og deler av byen ligger under bakkenivå og byr på mang en spennende rund-tur. Dette er også byen som har vært til inspirasjon for både Harry Potters magiske verden og de spennende bøkene om Mr. Jekyll og Dr. Hyde.

En tur til Edinburgh vil by på mange flotte opplevelser. Her kan du oppleve Skottlands vakre høyland og små landsbyer pakket med historie. Edinburgh er en av de byene som virkelig kan sette i gang fantasien, men som også kan by på verdenskjente cocktails og flere tusen ulike typer whisky. Her finner du noe for alle. I tillegg til alt du kan oppleve i Edinburgh har vi funnet hva du bør vite om denne unike og fascinerende byen.

Verdens mest hjemsøkte by

Edinburgh Skottland

Edinburgh har rykte på seg for å være en av de mest hjemsøkte byene i Europa. Er du interessert i det paranormale og ukjente så er dette byen du bør besøke. Det sies at gjenferdet av Mackenzie Poltergeist til stadig er å oppleve på Grefiars kirkegård. Mr Mackenzie levde på 1600-tallet og er fryktet den dag i dag.

Ridder-pingvinen

Pingvin

Edinburgh har en dyrepark med mengder av ville dyr som du bør besøke. Her er likevel den største attraksjonen verdens eneste pingvin som er slått til ridder. Sir Nils Olav II av Edinburgh er dermed en helt spesiell pingvin.

En julefortelling av Charles Dickens

Kirkegård edinburgh

Du har kanskje lest, eller sett, julefortellingen om den gjerrige og litt slemme Mr. Scrooge? Inspirasjonen til denne karakteren fikk Charles Dickens etter en vandring gjennom byen og kirkegården i Edinburgh. Da han var ute på en spasertur gikk han gjennom kirkegården og  fikk øye på en gravstein hvor det stod » Ebenezer Scrooge- Melman» Men Dickens leste » Ebenezer Scrooge- Meanman» og dermed ble Mr. Scrooge og en «Julefortelling» født.

Klokken som aldri går riktig

Edinburgh Klokke

Balmoral Hotell har en stor klokke på bygningen sin og er et av Edinburgh mest kjente landemerker. Klokken går riktig kun én dag i året, 31. desember, alle de andre dagene går klokken tre minutter for fort. Klokken har ikke vist riktig tid siden 1902 da klokken ble stilt tre minutter frem slik at alle pendlere skulle nå toget i tide.

Trofast kjærlighet

Edinburgh Bobby

I 1885 døde en av Edinburghs nattevakter. Han hadde en hund som het Bobby som han pleide å ha med seg på sine nattlige runder. Etter nattevaktens død lå hunden trofast ved sin eiers grav i hele 14 år frem til han selv døde. I dag har byen en bronsestatue av Bobby som står ved hovedinngangen til Greyfriars Kirkeård.

Her finner du alt som er verdt å oppleve når du er på besøk i fantastiske og unike Edinburgh.

God tur!

Her finner du de beste prisene på overnatting i Edinburgh.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...