Dette bør du vite om Disney World i Orlando Florida

Den magiske og legendariske Disney World parken ligger i Orlando i Florida og er en av Amerikas mest populære og mest besøkte fornøyelsesparker. Parken dekker et område på over 120 kvadratkilometer og kan skilte med hele fire parker, tyve egne hotellet og to legendariske badeland. Her finnes det moro og aktiviteter for hele familien og du kommer garantert til å få en fantastisk opplevelse.

I parken jobber det 70 000 ansatte og over tre tusen av Disney karakterene er synlige i parken. Her sørger de for å gjenskape all magien som figurene har gitt oss gjennom skjermen i åresvis. Walt Disney World er den desidert største arbeidsgiveren i hele USA.

For å komme deg til Disney World kan du fly til Orlando flyplass og her finner du de beste prisene på flyreise til hele familien. 

Åpningsdagen til Disney World

På åpningsdagen til Disney World Orlando hadde parken litt over ti tusen besøkende. De valgte å åpne parken 1.oktober 1971 fordi denne dagen beviselig var den tregeste av alle dagene i året i den tregeste måneden. Parkens ledelse ønsket ikke å oppleve de samme utfordringene som fant sted når de åpnet Disneyland i Florida. I en periode på tre måneder hadde parken 400 000 besøkende, mens parken i dag kan vise til over 55 millioner besøkende.

Walt Disney´s mesterverk

Skaperen bak det hele, Walt Disney, rakk aldri å oppleve at hans siste mesterverk så dagens lys. Han gikk bort fem år før parken var ferdigstilt. Broren til Walt tok over og rakk akkurat å ferdigstille parken før hans dager var talte.

Verdens første computerstyrte attraksjon

Disneyworld har verdens første computerstyrte tivoliattraksjon med Space Mountan Ride. Denne ligger i Tomorrowland-området og åpnet for første gang i 1975 og har vært en enorm suksess fra dag én. Space Mountan Ride kan ta hvem som helst med storm, selv i dag, der den rager mangfoldige meter over bakken.

Mikke Mus gjemmer seg

Parken har hele 1100 Mikke Mus figurer som er gjemt rundt forbi i parken. Grunnen er at i Epecot senteret ble det servert alkohol og det ble dermed bestemt at Mikke Mus og Minni Mus ikke skulle være en del av det. Istedet bestemte temaet at det skulle plasseres «usynlige » Mikke Mus figurer rundt om i parken istedet i håp om at de ville bli oppdaget her og der av de besøkende.

Verdens flotteste slott

Slottet til Askepott rager som et fantastisk monument i parken og er alle småpikers drøm til kommende bolig. Faktisk så er slottet til Askepott det høyeste bygget i parken og rager hele 189 feet over bakken.

Gammel og ærverdig

I Magic Kingdom finner du The Disney World Railroad. En jernbane som med fire tog flytter på over 1,5 millioner mennesker hvert år. Togsettene ble opprinnelig bygget mellom 1916 og 1918 og har blitt restaurert slik at de fremstår som prikkfrie i all sin glød, klar til å gjøre jobben sin i mange år til.

Utopisk by

Mulig Mr. Disney var litt forut for sin tid for når han planla det berømte Epcot senteret. Tanken var opprinnelig at parken også skulle være som en kontrollert by med 20.000 innbyggere. Byen skulle inneholder butikker, teatre, hus og hjem, restauranter, alt som hører til en by. Det viktigste av alt var at byen skulle bli kontrollert, som f.eks været. Etter at Walt Disney døde ble planene sett på som urealistiske og planleggingen ble lagt død.

Det er ingen tvil om at et besøk i Disney World er en helt magisk opplevelse. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Faktisk så er hovedgaten i Disney world, The Main Street USA, inspirert av av hjembyen til Walt Disney, Marceline Missouri.

Priser

Når parken åpnet i 1971 kostet inngangsbilettene 3,5 dollar pr. person og var nok en anselig sum den gangen. Tar du turen til Disney World i dag må du regne med å ut med over 100 Dollar pr.person. Parken er en fantastisk opplevelse for både store og små og du bør påregne et par dager skal du komme deg gjennom hele parken.

Her kan du bestille alt av billetter før du reiser til Disney World. Det er godt med alt som er gjort og du slipper alt av stress og kø når du kommer frem.


Her finner du de beste prisene på overnatting i Orlando.

God tur og lykke til.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...