Dette bør du vite om Venezia

En reise til Venezia er noe du bør sørge for å få til. Byen synker litt og litt for hvert år og det fryktes at byen kan ende under vann i fremtiden. Venezia er en av Europas med populære byer og har en rik og unik historie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Her er det flere historiske bygg som er verdt å se, samt den unike arkitekturen som er så godt ivaretatt. Venezia er både bil- og sykklefri så du må regne med å bruke bena en del. Du kan benytte deg av et utmerkede vannbuss-systemet som er tilnærmet lik buss og trikk i Norge.

Venezia har en mengde med fantastiske hoteller som virkelig gir deg følelsen av luksus og eleganse. Byen er også pakket med unike opplevelser og for den som er historieinteressert er dette det perfekte reisemålet. Det kan være greit å planlegge turen før du reiser til denne historiske byen og vi har sett på hva du bør vite.

Venezia har tranger gater og smug og reiser du i en periode hvor byen har mange besøkende må du regne med litt venting. Velg gjerne en restaurant, eller en kafé, litt utenfor det største turistområdet.

Venezia

Venezia 2

Venezia er satt sammen av flere øyer med små broforbindelser og hovedfartsåren i byen er via vannveien. Du kan entre Venezia fra fastlandet eller via kanalen Grand Canal. Venezia har også en togstasjon sentralt plassert rett ved inngangen til byen. Ankommer du Venezia med bil må du parkere i et av parkeringshusene i området og det koster rundt 3 Euro pr. dag.

Besøker du Venezia som dagsturist må du betale en inngangspris på mellom 3 og 10 Euro. Vannet er trygt å drikke og det er satt opp drikkefontener gjennom hele byen. Ønsker du å bruke toalettet må du betale for å benytte deg av de offentlige badene.

Eldste historiske område

Venezia 4

Markusplassen ligger i hjertet av Venezia og er et av de eldste historiske områdene i byen. Her finner du både Markuskirken og kirketårnet som gir deg den aller beste utsikten over hele Venezia.

Markusplassen har flere restauranter og kaféer rundt hele torget og er godt besøkt hele året. Markusplassen er også kjent for et ukjent antall duer som til stadighet er å se. Her må du huske at det er ikke lov å mate duene da byen fortvilet forsøker å hindre dem fra å overta hele området.

Klima i Venezia

Venezia 6

Venezia har et mildt middelhavsklima og kan fint besøkes hele året. Høysesong for turistene er gjennom sommeren. Den beste tiden å reise til denne unike vannbyen er på våren eller på høsten. Da ligger temperaturene på rundt 20 grader og det er mildt og deilig som en norsk forsommer.

Velger du å reise på sommmeren kan du regne med temperaturer helt opp til 40 grader, mens vinteren ligger på rundt 15 grader. Regn kan komme uventet og overraskende og med den lave beliggenheten kan du fort oppleve at deler av byen oversvømmes.

Spektakulære arrangement

Karnevall

Venezia har flere verdenskjente arrangementer gjennom året og da er byen pakket av besøkende. Det årlige karnevalet er ansett som et av verdens mest spekatulære karneval og kan oppleves på vinteren.

Den årlige filmfestivalen tiltrekker seg kjente stjerner og artister og holdes på sensommeren. Husk at prisene øker betraktelig i byen gjennom disse arrangementene.

Unngå tung bagasje

Venezia bagasje

Det kan være lange avstander å gå når du kommer til byen og skal du overnatte på et hotell bør du sørge for å velge et hotell som sørger for å hente bagasjen din. Er du dagsturist kan du legge igjen ekstra bagasje på togstasjonen i små bokser med nøkkel.

Overnatting i Venezia

Venezia hotell

Alle hotellene i byen er av historisk karakter og særdeles luksuriøse, men vil du bo virkelig flott bør du velge et hotell i det historiske området. Her ligger du i nærheten av alle de viktige attraksjonene samt gode restauranter, barer og butikker.

Slik kommer du deg til Venezia

Fly

Når du reiser med fly til Venezia så lander du på Marco Polo Flyplass. Herifra kan du ta flybuss, rutebuss, vanntaxi, tog eller ordinær taxi. Det beste alternativet er vanntaxien. Den tar deg direkte til hotellet, eller dit ønsker å starte turen din. En vanntaxi er derimot kostbar og ligger på rundt 100 til 150 Euro for turen. Tar du tog må du regne med å ta buss et lite stykke og kan oppleves som tungvint.

Trenger du overnatting i Venezia finner de de beste prisene på hotellene her. 

Lurer du på hva du kan oppleve mens du er i Venezia? Her finner du de beste opplevelsene som Venezia har å tilby. Her kan du gjøre alt fra å spasere rundt i de gamle og fantastiske gatene, ta en tur i en båt eller i en gondol. Du kommer garantert til å elske Venezia.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...