USAs mest populære spøkelsesby- Gruvelandsbyen Bodie

Øst for Sierra Nevada fjellkjeden i Mono County, finner du Californias mest kjente spøkelsesby, Bodie. Tilbake til midten av 1800-tallet ble det funnet gull i byen og i løpet av kort tid vokste innbyggertallet i Bodie til hele 10.000 beboere. Byen utviklet seg til å bli en vaskekte cowboy-by med alt det innebar. Bodie inneholdt blant annet over 60 barer og skuddvekslinger var ikke unormalt. Bodie er byen som har stoppet i tid og en vandring her vil gi deg et unikt innblikk i cowboyenes historie. Gruvelandsbyen har vært ansett som en forlatt spøkelses-by siden 1915, selv om den hadde innbyggere helt frem til starten av andre verdenskrig.

Her finnes det fortsatt rundt 100 bygninger spredt rundt i byen som du kan ta en titt på. I et av byggene som en gang har vært en hjem kan du fortsatt se oppvask ligge fremme og i byens begravelsesbyrå ligger kistene klare til neste mann som skulle møte sin skaper.

Denne nedlagte gruvebyen ble en historisk park i 1962 og alle bygningene står slik de var når staten California overtok ansvaret. Ingen av bygningene er restaurert, men bygningsmassene slik de står i dag skal ivaretas. Noen av byggene står som ruiner, mens andre bygninger er hele og bedre ivaretatt. Her kan du kikke gjennom vinduene å oppleve en reise tilbake i tid.

Gruvelandsbyen

Bodie 2

Bodie ligger øde og forlatt i åsen øst for Yosemite flere mil fra nærmeste by med en ruskete og ødelagt veg. Parken er åpen hver dag hele året, men på vinteren er både veien og byen vanskelig å komme frem til. Vinteren var hard også for innbyggerne i Bodie og mange mistet livet gjennom kalde og brutale vinterperioder.

Når byen var på sitt største huset den utallige barer og forlystelseshus, spillhhus, hele tre aviser, kirker, et par banker og en skole. Byen fikk fort et rykte på seg for å være en by med mye uro og vold. Byen mistet flere innbyggere i løpet av noen få år. Med flere branner som ødela store områder og bedrifter var det et fåtall som bodde i byen frem til andre verdenskrig brøt ut. Bodie er pakket med historie og er en av USA mest berømte parker.

Forbannelsen

Bodie 1

Byen har et rykte på seg som spøkelsesby og legenden skal ha det til at hvis en besøkende tar med seg et stykke historie fra byen vil vedkommende bli hardt straffet. Historier om Bodies forbannelse har vært et tema i åresvis hvor utsatte besøkende skal ha opplevd alt fra sykdom, mystiske hendelser og ulykker.

I åresvis har angrende turister sendt tilbake suvinerer de har tatt med seg ved et besøk. I brevene har de angrende synderen i detalj beskrevet alt de har blitt utsatt for etter et besøk i Bodie. I håp om at lykken skal snu sender de suvenirene tilbake til parkens kontor.

Det sies at ryktene om forbannelsen ble fortalt til besøkende for å hindre tjuveri fra byen. Det var et stort problem at besøkende tok med seg ulike suvenirer fra byen. For å få en slutt på stjelingen ble det fortalt historier om graverende hendelser som ble påført de som var langfingret i byen.

Dette bør du vite

Bodie 3

Husk å fylle drivstoff når du reiser for det er hverken butikker eller bensinstasjoner i nærheten av Bodie. For å bevare mest mulig av byens identitet er det ikke etablert hverken spisesteder eller butikker så husk å ta med mat. Det finnes tilgjengelige toaletter på parkeringsplassen. Tar du turen til Bodie bør du regne med å bruke mellom fire til seks timer i byen. Det er mye å se på og mye og ta inn over seg.

Når du skal til Bodie bør du sørge for å ha overnattingen klar. I nærheten av gruvebyen finner du flere hoteller i Bridgeport, og her finner du de beste prisen på overnatting.

Lyst på flere opplevelser mens du er i California? Da bør du ta en kikk her.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...