Disse reisene er populære nå

Etter flere år med pandemi ser det endelig ut som om vi kan bevege oss fritt i verden uavhengig av om det finnes korona eller ei. Reisebyråene merker større oppgang enn på lenge og flere kan melde om tilstander hvor vi nærmer oss 2019 tall, og det er selvsagt gledelig. Både for deg som er glad i å reise og for alle de ulike reiseoperatørene. Sommeren i fjor var preget av mye usikkerhet både på grunn av den pågående pandemien og den langtrukne flystreiken. Reisende stod fast på mang en flyplass og i tillegg var det noen reisearrangører som gikk konkurs og skapte mange fortvilede situasjoner. Det var ikke uten grunn at mange valgte å leie privatfly for å komme seg på den etterlengtede ferien.

Klok av erfaring er det flere reisende som nå ønsker å sikre seg. Lite er så kjedelig som å betale i dyre dommer for en etterlengtet ferie som risikerer å bli ødelagt av både korona, streik og konkurs.

Pakkereiser

En pakkereise er en reise hvor minst to av reisetjenestene kjøpes hos en og samme reiseleverandør.

Reisemarkedet kan virke urolig for mange og flere reisende ønsker å trygge sine interesser ved å bestille en pakkereise.

Med en pakkereise er du beskyttet av pakkereiseloven. Skulle noe skje mens du er på reise så er du sikret gjennom reisegarantifondet. I følge Reisegarantifondet sine sider betyr det at hvis du har bestilt en pakkereise gjennom en arrangør som er medlem hos dem så har du som reisene konkursværn. Det vil si at du vil få refundert beløpet du har forskuddsbetalt hvis selskapet du har bestilt hos går konkurs, i tillegg vil du få dekket hjemreisen din.

Chartertur

En charterreise er mye likt en pakkereise. Her bestiller du hele reisen med fly og hotell fra samme reiseleverandør. I tillegg bestiller du ofte også transport. Mange selskaper som leverer charterturer har også pakker med all-inclusive på hotellet. Da spiser du alle måltidene på hotellet uten ekstra kostnader. Dette kan være en grei måte å reise på siden du vet hva du har å forholde deg til med tanke på økonomien.

Charterturer og pakkereiser er mest populært blant reisende som skal avgårde på lengre ferier.

Bestille hotell og fly på nett

I mange år var det populært å reise på charter-tur, eller såkalte pakkereiser, men så fikk mange reisende øynene opp for at de kunne bestille både fly og hotell på nett. Slik kunne alle sette sammen sine egne reiser. Mange sparte mange penger på å ordne med reisen på egen hånd og det er ingen tvil om det fortsatt er lukrativt for lommeboken.

Selv om det kan virke betryggende å bestille en pakkereise, eller en chartertur, har du flere muligheter hvis du bestiller hotell og fly selv. Når du bestiller flyreise på egen hånd har du som regel flere avganger å velge mellom, og du kan ofte få bedre priser på både hotell og fly. Husk at det lønner seg å bestille flyreise fra kjente flyselskaper.

Å bestille hotell og fly på nett er veldig populært blant reisende som skal på kortere ferier som for eksempel weekend turer i Europa.

Forsikring

Uansett hvordan du velger å reise bør du alltid sørge for at du har reiseforsikring. Det er ikke alt en pakkereise dekker som f.eks hvis du skulle bli innlagt på sykehus. En reiseforsikring koster ikke mange kronene og er vell verdt det hvis uhellet skulle være ute.

Mange flyselskaper har også egne forsikringer hvor du kan avbestille hvis noe skulle komme i veien for reisen. Husk å lese vilkårene før du bestiller slik at du er helt sikker på at du er dekket ved uforutsette hendelser.

Bestiller du en pakkereise følger det også alltid med en forsikring, men det er ulikt fra selskap til selskap hva den dekker utover den forsikringen du har gjennom pakkereiseloven.

Bestiller du reisen din med kredittkort så følger det også med ulike forsikringer som for eksempel hvis du skulle miste bagasjen din underveis.

Du kan forsikres mot det meste bortsett fra dårlig vær. Skulle du være uheldig med hotellrommet ditt når du ankommer feriedestinasjonen din må du huske å alltid ta det opp med hotellet umiddelbart, eller ta kontakt med en av de ansette ved reiseselskapet.

Planlegg godt og gled deg til å reise på ferie.

 

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...