Her finner du de beste opplevelsene i Wien

Wien er hovedstaden i Østerrike og har en mengde med attraksjoner å by på. Byen er full av kultur og unik arkitektur, samt flotte restauranter og mulighet for shopping. Her kan du oppleve den populære konserten med Vivaldis fire årstider, dra på guidet sightseeing i byen, oppleve det ikoniske matmarkedet og ta en dagstur til alpene. Wien er perfekt som en helgetur og du kommer garantert ikke til å kjede deg. Østerrike er kanskje mest kjent som en ski destinasjon for den som elsker fantastiske skiforhold. Men tar du turen til Wien vil du se at landet er mer enn kun snø og skibakker.

Det er ikke uten grunn at så mange velge å reise tilbake til Wien igjen og igjen. Byen er full av kulturelle skatter og fantastiske hotell med kort avstand til det meste. Her finner du restauranter som er med i den prestisjetunge Michelin-guiden og små fortauskafeer hvor du kan følge med på alt som skjer. Wien er et populært reisemål hele året med liv og røre på hvert gatehjørne.

Opplevelser i Wien

Wien har en mengde med unike opplevelser som er verdt å få med seg. Enten du reiser for en helg eller flere dager bør du sørge for å bestille billetter til det du ønsker å få med før du reiser, så er du sikret plass. Det kan fort være mange om beinet.

Konsert-Vivaldis Fire årstider

Med Vivaldis fire årstider får du en fantastisk forestilling med instrumentensable i Wiens kjent og flotte Karlskirche. Konserten holdes på kveldstid og er verdt hvert minutt. Her får du oppleve en reise inn i Vivaldis verden, ulikt noe annet du har opplevd.

Her kan du bestille billetter til Vivaldis fire årstider

Dagstur til alpene

Med en dagstur fra Wien til Hallstatt kan du glede deg over vakker natur med storslåtte fjelltopper, nydelige innsjøer, små landsbyer og ikke minst, det unike alpelandskapet. På turen får du også oppleve utsikten fra utsiktsplattformen Skywalk. Et av høydepunktene på turen er utsikten til Alpene og Sazkammergut som står på UNESCOs verdensarvliste. Turen tar deg også gjennom to koselige landsbyer.

Her kan du lese mer om turen og bestille billetter

Kanalcruise med eplestrüdel

Med et kanalcruise får du oppleve byen fra vannet og det vil gi deg et helt nytt perspektiv. Cruiset tar deg langs kanalen hvor du kan nyte utsikten over den vakre byen mens du får servert ekte Østerisk eplestrüdel. Turen varer i 75 minutter og egner seg for både store og små.

Her kan du se nærmere på kanalcruise i Wien og bestille billetter

Besøk i dyreparken Schönbrunn

Dette er den eldste barokke dyreparken i verden og er virkelig verdt et besøk. Dyreparken så dagens lys i 1752 og er bygget i barokk stil. En stil som er beholdt den dag i dag som er med på å gjøre denne parken ekstra spesiell. Her kan du oppleve all verdens dyr som både pandaer og giraffer, i tillegg er parken fylt med en mengde attraksjoner for store og små.

Her kan du se nærmere på dyreparken i Schönnbrunn og bestille billetter

Belvedere museet

Belvedere står på UNESCOs verdensarvliste og her finner du Belvedere museet som huser blant annet verdens største samling av Gustav Klimt malerier. Her finner du også et av verdens vakreste og best bevarte barrokke bygning. Belvedere er et av verdens ledende museer og inneholder kunstsamlinger fra Middelalderen og frem til i dag.

Her kan du se nærmere på Belvedere museet og bestille billetter

Besøk Mozarts hus

Når du først er i Wien bør du sørge for å få med deg et besøk i leiligheten til Mozart. Dette er den eneste leiligheten etter Mozart som er vedlikeholdt og det var nettopp her han komponerte det meste av musikken sin. Mozart hadde dette som sin bolig i perioden 1784 til 1787 og du vil få en grundig gjennomgang av hans liv ved hjelp av en audoguide som passer for både voksne og barn.

Her kan du se nærmere på et besøk til Mozarts hus og bestille billetter

Gled deg til å oppleve alt Wien har å by på, du kommer garantert til å elske hvert minutt. Enten du er kulturelt interessert eller ei vil en langhelg hit være akkurat det du trenger for litt velfortjent avkobling.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Wien

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...