Her overnatter du på de beste hotellene i Stavanger

Stavanger er en koselig by å besøke hele året, men som mange andre byer er den spesielt hyggelig å reise til på vår, sommer og høst. Stavanger ligger på vestlandet og kan ha litt ymse vær som både en del regn og vind. Tar du turen til Stavanger på sommeren kan du besøke den berømte Sola-stranden som nesten er å regne som en hvilken som helst strand i utlandet. Her er det sanddyner med deilig myk sand og et eldorado for surfeglade besøkende. Med vinden som stadig står godt inn fra havet er Sola-stranden kjent for å tiltrekke seg både kitere og surfere.

Stavanger er også kjent for å være en av Norges beste matbyer. Her ligger restaurantene på rad og rekke og flere av dem er også premiert med tilstedeværelse i Michelinguiden. I tillegg til flotte hoteller, deilige strender og kulinariske opplevelser er også Stavanger en perfekt by å reise til hvis du er glad i shopping.

Her finnes flere spesialforretninger og kjøpesentre hvor du garantert kommer til å finne noe som frister. Stavanger kan tilby en mengde med hoteller i alle prisklasser og vi har tatt en kikk på hvilke hoteller du bør vurdere når turen går til oljebyen.

Hotel Victoria

Rett ved sjøen og 10 minutter fra Stavanger jernbanestasjon finner du dette flotte hotellet som holder til i en victoriansk bygning fra 1900-tallet. Tar du bena fatt i rundt 10 minutter kan du ta en kikk på de vakre trehusene i Gamle Stavanger og kun tre hundre meter fra hotellet finner du Norsk Oljemuseum.

Her er rommene innredet i klassisk stil med flott utsikt over bryggen og sjøen. Mange av rommene er utstyrt med et komfortabelt sittehjørne og alle rommene kan skilte med alt du trenger av fasiliteter for et behagelig opphold.

På hotellet kan du sette deg ned og slappe av i den vakre og franskinspirerte cocktailbaren hvor de også serverer både lunsj og middag.

Her kan du se nærmere på Victoria Hotell og bestille rom.

Clarion Hotell Stavanger

Clarion Hotell ligger midt i sentrum av Stavanger og har har kort avstand til det meste av opplevelser. Fem minutter til fots fra hotellet finner du den koselige gågata med mange restauranter, cafeer og butikker.

Alle rommene på hotellet er utformet og dekorert i typisk norsk design med stilfulle møbler. Rommene er også utstyrt med de fasilitetene du har behov for når du overnatter på hotell. Forøvrig så er hotellet utsmykket med unike kunstverk fra den lokale kunsteren Kjell Pahr Iversen.

Hotellet har egen restaurant, Kitchen & Table. Her blir det servert internasjonale retter hvor kjøkkenet har hentet inspirasjon fra blant annet New York. Ved restauranten er det også en bar, Kitchen & Table bar, som serverer smakfulle cocktail og småretter.

Tar du turen opp til 15.etasje kan du glede deg over en fantastisk panorama utsikt over Stavanger, helt perfekt å benytte seg av gjennom sommeren.

Her kan du se nærmere på Clarion Hotell Stavanger og bestille rom.

Scandic Royal Stavanger

Scanic Royal ligger plassert midt i sentrum med fem minutters gange fra jernbanen og skarve femten minutter med bil fra Sola flyplass. Hotellet ligger også  kun en 10-minutters spasertur fra gamlebyen som virkelig er verdt å få med seg.

Scandic Royal har både treningssenter, basseng og boblebad og er perfekt for en langhelg med hygge og avslapning på planen.

Hotellet har egen restaurant, Roast Restaurant & Bar, hvor du får servert retter som er typisk for det norske kjøkkenet tilberedt med kortreiste og lokale råvarer.

Her kan du se nærmere på Scandic Royal Hotell og bestille rom.

Stavanger er kjent for å være oljebyen og var en av Norges byer som gjorde det stort fra oljeeventyret startet. I dag er kommunen godt bemidlet og tiltrekker seg turister fra hele verden.

Bruker du Stavanger som utgangspunkt kan du også sørge for flere naturopplevelser ved å ta turen til både Kjeragbolten og Prekestolen. Dette er fotturer i fantastisk norsk natur som er verdt å få med seg.

Husk at turen opp til Prekestolen kan være både litt bratt og folksom til tider. Barn bør være vant til å gå i fjellet for at de skal ha glede av turen. Trenger du tips til hva du bør gjøre i Stavanger bør du ta en kikk her.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Stavanger.

God tur til Stavanger.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...