Hotell Refsnes Gods

Det finnes en mengde med flotte og historiske hotell rundt i Norge og på Jeløy i Moss finner du vakre og ærverdige Refsnes Gods. Med nydelig utsikt over havet og Oslofjorden kan du nyte deilige dager i fantastiske omgivelser. Refsnes Gods ligger er et vakkert herskapshus fra 1700-tallet og det ligger et historisk sus over hele området fra du entrer dørene. Her kan du både overnatte og holde selskaper eller ta et romantisk avbrekk fra hverdagen.

Hotellet har en nydelig utsikt med gangavstand til stranden gjennom hagen. Hagen er velstelt og innbydende og innbyr til koselige stunder morgen og kveld. Hotellet har også en stor samling med skandinavisk kunst som alle besøkende kan ta en kikk på.

Her kan du se nærmere på Refsnes Gods.

Historiske Refsnes Gods

Jeløy er en øy i Moss med broforbindelse og ligger rett ved Oslofjorden. Refsnes kommer fra ordet «rev» og «nes» hvor nes har sin betydning fra hus og bygninger som ligger langs kystlinjen. På området hvor Refsnes Gods ligger i dag lå det tidligere en gård som var eid av biskopen i Oslo. Området fikk sin første private eier i 1723.

Godset ble i sin tid bygget som et sommerhus av Chrystie familien. Godset gikk i arv og 1794 kom Refsnes Gods i hendene på David Chrystie. Han ble en viktig mann for Moss. Han bygget skole og var med å starte Sparebanken. Refsnes Gods fikk sin restaurant i 1938 og i 1971 ble det utvidet til å bli et hotell.

Overnatting

Hvert av rommene er eksklusivt innredet og har sitt eget galleri som har sitt utspring fra 1998 hvor ønsket var at hotellet skulle ha en helt unik atmosfære med historisk betydning. Mange av rommene er restaurert og oppgradert, men de har beholdt din eksklusive atmosfære som godset er så kjent for.

Hagen

Refsnes Gods har en vakker hage som har vært gjenstand for mange selskaper og beundring i årenes løp. Her arrangeres både selskaper og bespisning for hotellets gjester. Hagen ligger noen få meter fra stranden hvor du kan nyte late dager i solen.

Kulinariske opplevelser i restauranten

Hotellets restaurant er viden kjent for sitt fantastiske kjøkken. Med kortreiste råvarer og en fantastisk presentasjon kan du forvente servering i verdensklasse. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og du kommer til å elske hvert øyeblikk.

Unik vinkjeller

Hotellet har også en populær vinkjeller hvor det holdes små intime selskaper og unike vinkvelder. Utvalget av viner er fantastisk og er du en vinelsker så er dette rommet garantert for deg.

Med sin unike beliggenhet er hotellet et av Norges flotteste hotell, og med sin lange historie blir hotellet ansett som en viktig kulturskatt. En overnatting her er mer enn kun en overnatting, det er også en vandring i Norsk historie.

Her kan du arrangere både bryllup og konfirmasjon og omgivelsene kommer garantert til å sette en fantastisk ramme rundt det hele.

Tar du turen hit er du i godt selskap. Refsnes Gods har i sin tid hatt mange celebre besøk  som Edward Much, Peder Balke og Hans Gude, og hver og en av dem var over seg av begeistring, noe du også kommer til å bli.

Her kan du se nærmere på hotellet og booke rom. 

God tur!

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...