Lyst til å bli litt skremt? Da bør du besøke disse stedene

Det er liten tvil om at det finnes flere steder du kan besøke som er pakket med eldgammel historie på godt og vondt. Det finnes unike steder som virkelig setter i gang fantasien og som rett og slett er skumle opplevelser. En ferie kan inneholde mer enn museum, shopping og strandliv, sett av litt tid til å kjenne det gå kaldt nedover ryggen på deg.

Flere steder i Europa kan du oppleve steder som det går gjetord om når det kommer til skumle hendelser. Det være seg steder som sies å være hjemsøkte eller som rett og slett bærer på en historie med hendelser vi håper å slippe å oppleve i dag. Vi har funnet frem noen av de stedene som virkelig kommer til å få fantasien til å løpe løpsk, spørsmålet er om du tørr å ta steget ut i det ukjente og skumle?

Edinburgh Vaults i Skottland

Edinburgh slott

Skottland er kjent for å bære på både en lang historie og sagnomsuste steder og Edinburgh Vaults er bare en av mange steder hvor det har blitt rapportert om hendelser du kanskje ikke vil tro på. Edinburgh er byen som har tatt vare på arkitekturen og områdene slik at du virkelig stiger inn i en annen verden, nesten som et ekte Harry Potter land. Her vil du garantert kikke deg over skulderen mer enn én gang.

Edinburgh Vaults anses å være et av de mest hjemsøkte stedene i verden og det er ikke uten grunn. Hvelvene her stammer fra 1700-tallet og huset alt fra kriminelle, prostiuterte og byens fattige innbyggere. Alt de gjorde ble utført under bakken og det sies blant annet at noen seriemordere fant sine ofre i hvelvene hvorpå de senere solgte ofrene sine til medisinsk forskning. Dette var stedet hvor mange forsvant uten å bli nevneverdig savnet og alle kunne drive sine lysskye forretninger uten forstyrrelser.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Skottland.

Det er ikke vanskelig å se for seg hva som kan ha skjedd i disse gangene under bakken og at det er noen hendelser som ikke ville tålt dagens lys hverken da eller nå er det ingen tvil om. Ta turen ned og kjenn at det går kaldt nedover ryggen på deg samtidig som du tar innover deg et stort stykke bevart historie, riktig nok iskald historie. Her finner du flere opplevelser i Edinburgh som er verdt å ta med seg.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Edinburgh.

Skjeletter i Paris

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Catacombes Paris (@catacombes_paris)

Paris er byen alle reiser til for shopping og champagne, men under under byen finner du en av Europas største katakombe med labyrinter hvor det ligger ekte skjeletter fra millioner av kropper. De underjordiske gangene er hele 300 kilometer lange og en og halv kilometer av dem er åpne for publikum. Du bør sørge for å ha psyken i behold skal du vandre rundt her blant alle skjelettene som er plassert etter alle kunstens regler.

Katakombene ble gravet ut under middelalderen og gangene ble fylt med døde. Det underjordiske gravkammeret oppstod når de ansvarlige for kirkegårdene fikk i oppgave å flytte de døde fra kirkegårdene på grunn av kapasitetsproblemer.

Her finner du de beste prisene på fly til Paris.

Du vil bli geleidet rundt i gangene av en erfaren guide slik at du ikke går deg vill, samtidig som du vil lære alt om disse unike katakombene. Vil du ha noen hyggeligere opplevelser i Paris bør du ta en kikk her.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Paris.

Hjemsøkt slott i Salzburg Østerrike

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ella Rothlauer (@ellsbells1_)

Utenfor Salzburg ligger det kjente Moosham slott som bærer på en grusom historie. Slottet ble bygget av prinsens erkebiskoper i Salzburg. Her ble hundrevis av mennesker fengslet, torturert og drept under hekseprosessen som utspilte seg som en mørk del av verdens historie i periode 1675 til 1690.

Historien til slottet stoppet ikke med disse grusomhetene for på 1800-tallet ble flere innbyggere anklaget for å være varulver etter at at flere dyr ble funnet døde på området. De stakkarene som ble mistenkt for å være varulver ble holdt innesperret i fangehullet på slottet til de avgikk ved død.

Du kan få en guidet tur i slottets torturkammer og det blir stadig snakket om at besøkende kan høre skritt og hvisking samt dører som åpnes og lukkes. Dette er en særs spennende opplevelse og har du en livlig fantasi kan du være helt sikker på at denne turen vil du aldri glemme. I tillegg til alt som har utspilt seg ved slottet inneholder det i dag en imponerende samling av biler, antikke møbler og kunst.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Salzburg.

Dette er helt unike opplevelser som du kommer til å ha mye moro av å ha opplevd. Selv om du ikke tror på spøkelser eller det overnaturlige kan du være helt sikker på at du får med deg et stort stykke historie fra flere hundre år tilbake.

God tur!

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...