Overnatte i Oslo? Her finner du et av byens mest historiske og luksuriøse hotell

Norges hovedstad bærer på en lang og rik historie og det gjør også flere av byens fantastiske hotell. Vi har tatt en titt på ærverdige og luksuriøse Camillas Hus fra 1845. Dette er også et av de få hotellene i Oslo som har gratis parkering. Hit kan du komme når det passer deg og vite at du får parkert bilen i tillegg til at parkeringen ikke koster en krone. Gratis parkering er bare én av mange fasiliteter som dette fantastiske boutique hotellet har å by på. Her får du hverdagsluksus på sitt aller beste.

Camillas hus ligger sentralt plassert noen få skritt fra Slottsparken og togstasjonen i et stille og rolig område. Dette nydelige hotellet er et godt utgangspunkt når du skal besøke Oslo, enten det er i forbindelse med jobb eller som et avbrekk fra hverdagen.

Det lille hotellet med histore og eleganse

Camillas Hus ligger i en vakker bygning fra 1845 og ble i sin tid bygget som et privat hjem. I dag huser bygget syv unike rom i rolige omgivelser og er virkelig verdt et besøk. Her er det førsteklasses luksus i intime omgivelser.

Huset er et av Oslos eldste trehus i sveitserstil og er pakket med historie. I 1845 var Lindstow slottsarkitekt og hadde ansvaret for både slottet og området rundt. Camillas hus var i byråsjef Brynje sitt eie på dette tidpunktet og den føreste leietakeren han hadde var faktisk forfatteren Camilla Collet.

Hun var en fremragende forfatter som den dag i dag fortsatt høster enorme lovord rundt  sitt forfatterskap. Hotellet er også oppkalt etter den folkekjære forfatteren.

Hotellet med de unike detaljene

Camillas hus ble brukt som privat bolig helt frem til det ble bygget om til hotell. Dette huset, sammen med flere bygninger i samme område, er både renovert og pusset opp etter alle kunstens regler. Huset er verneverdig både innvendig og utvendig og her har interiørkonsulent Tine Ramstad gjort et fremragende arbeid i samarbeid med Byantikvaren i Oslo.

Camillas Hus har blitt en elegant og luksuriøst boutique hotell hvor hver detalj fra byggets tidlige år er blitt ivaretatt. Her er det moderne fasiliteter i elegante omgivelser som du sjelden har sett maken til.

Autentisk og moderne

Hotellet bærer en autentisk stil som tar deg tilbake til en svunnen tid, men sørger også for den aller beste komforten. Her finner du egne I-pads til privat bruk når du overnatter og fantastiske senger som virkelig sørger for at du får en god natt søvn og mere til.

Skal du organisere et møte med jobben eller er dere mange som reiser sammen? Da kan du faktisk leie hele hotellet slik at det blir kun til deg og dine. Godt skjermet fra Oslos trafikkerte gater ligger Camillas Hus som en oase, men likevel svært sentralt. Her kan du virkelig leve det gode liv i Oslo.

Park 29

Camillas Hus har egen restaurant, Park 29, som hører til i området ved hotellet. Både denne bygningen og Camillas Hus eies i dag av etterkommerene til grunnleggeren av Bertel O. Steen.

Restauranten, Park 29, ligger plassert i Parkveien 29, rett ved hotellet og her kjenner du historien i veggene flere hundre år tilbake i tid. Dette er en klassisk restaurant med høy standard og som leverer fantastiske retter i verdensklasse. Kjøkkenet er inspirert av både det franske- og italienske kjøkkenet med råvarer fra både inn-og utland.

Når du overnatter i Camillas hus serveres frokosten i restaurantens lokaler og du kommer til å få en fortreffelig start på dagen.

Sentral beliggenhet

Dette hotellet er for mange et naturlig valg hvis du vil bo sentralt og uten trafikk og støy. Camillas Hus ligger rett ved Slottsparken som er et flott utgangangspunkt hvis du vil utforske hovedstaden.

En overnatting, eller flere, ved Camillas Hus vil virkelig være med på å gjøre Oslo-besøket ditt ekstra spesielt. Hvert rom har en helt unik atmosfære og en eleganse som gjør at du kommer til å ønske deg tilbake hver gang du vil nyte hovedstadens serverdigheter.

Her kan du se mer av dette vakre hotellet og bestille rom.

God tur !

 

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...