Verdens farligste sti har blitt Spanias største turistattraksjon

Skal du til Costa del Sol bør du få med deg denne opplevelsen, El Camino Del Rey, verdens farligste stil. I Sør- Spania, nord for Malaga, finner du det som en gang var en anleggsvei 100 meter opp i ekstremt bratte fjell. Denne turistattraksjonen ligger runt en times biltur fra Malaga og er virkelig verdt å oppleve. Fra å være en menneskeskapt og en ekstremt farlig sti langt oppe i fjellene har den blitt til en av Spanias mest populære attraksjoner. Stien snor seg langs en smal og bratt kløft og ble ansett som en av verdens faligste stier hvor flere mennesker dessverre mistet livet.

På 1900-tallet jobbet det arbeidere ved vannkraftverket i enden av juvet og stien ble laget som en gangsti for dem. I tillegg trengte lokalbefolkningen en grei måte å manøvere seg rundt i det bratte terrenget på og stien ble derfor godt brukt av alle de som var i området.

Populær dødsfelle for flere turister

El Camino Del Rey ble laget av betong og stålbjelker og den ble offisielt åpnet av kong Alfonso XIII i 1921. Selv om gangveien var oppført i solide materielar ble den etterhvert preget av tidens tann og betongen begynte å smuldre bort og gangveien ble farligere og farligere.

På 90-tallet ble stien stengt etter at flere eventyrlystne klatrere falt ned og mistet livet. Selv om stien ble stengt var den fortsatt populær og man kunne følge flere hasardiøse turer via You tube og det måtte dessverre enda et par dødsfall til på 2000-tallet før spanske myndigheter endelig begynte restaureringsprosessen i 2013. Stien ble åpnet på nytt for publikum i 2015.

En helt unik opplevelse

Den nye stien er av en helt annen standard enn den gamle. Det har gått nesten 100 år siden den stod ferdig første gang og mye har endret seg. I dag er er gangveien bygget som en turistattraksjon og regnes som helt trygg.

Litt av det unike ved stien, før den ble renovert, har selvsagt gått tapt, men nå kan alle ferdes langs stien uten å gjøre det med livet som innsats. Når du går langs stien så kommer du til å kjenne det i magen. Stien er fortsatt kun «festet» i fjellsiden og utsikten du opplever her er virkelig noe helt spesielt.

Husk at stien er smal og sitter høyt opp i fjellsiden så har du høydeskrekk bør du tenke deg om et par ganger før du begir deg ut på denne turen.

Oppleve verdens farligste sti med guide

Ønsker du å utforske stien kan du gjøre det både med guide eller på egen hånd. Velger du med guide vil du få med deg hele historien til både stien, vannverket og bosettingen rundt. Tar du turen alene bruker du den tiden du ønsker, uansett så får du en uforglemmelig oppelvelse.

Husk at du kan bestille billetter til Camino del Ray som inkluderer transport tur / retur Malaga hvis du ikke har leiebil eller ønsker å ta tog eller buss.

Camino del Ray betyr «kongens veg» og kongen ble i sin tid veldig imponert over adkomstveien som arbeiderene både hadde laget og konstruert.

God tur!

Her kan du bestille tur på El Camino Del Rey og lese mer om opplevelsen.

Relaterte artikler

Dette bør du oppleve i Firenze

Firenze er hovedstaden i regionen Toscana i Italia. Byen har en rik historie og en fantastisk kultur. Byen er faktisk kjent for å være...

Så mye tips bør du legge igjen i Spania

Nordmenn er glad i å reise og Spania er et av de landene som står øverst på listen til mange ferierende nordmenn. Selv om...

Her finner du de 3 beste hotellene i Paris

Paris er en vakker by å besøke og byr på alt fra et hektisk uteliv, flotte restauranter og koselige fortauskaféer. I Paris finner du...