Her finner du 10 av Norges flotteste høyfjellshotell

Å feriere på et høyfjellshotell i Norge er en magisk opplevelse. Her kan du gå på ski i ferdig preppede løyper eller ta en tur i skibakkene på vinteren og ellers på året kan du nyte den fantastiske naturen. Høsten er uten tvil vakker på fjellet og du trenger ikke være en sportsatlet for å kunne gå fjellturer og ta inn over deg alle de deilige øyeblikkene som nærhet til naturen har å by på.

Vi har tatt en kikk på flere flotte høyfjellshotell i Norge hvor du kan feriere alene eller sammen med familien. Mange av hotellene har beholdt mye av sin opprinnelige arkitektur, mens andre er bygget i mer moderne stil, her er nok å velge mellom for en avslappende helg på fjellet.

Hovdestøylen på Hovden

Hovden er et populært reisemål for alt fra snøhungrige sørlendinger til skientusiaster fra inn- og utland. Her har du kort vei til flotte skiløyper og skibakker som ligger kun fem minutter fra hotellet og leiligheten. Det går også ferdig merkede skiløyper og turstier rett på utsiden av hotellet. Er du en av dem som elsker å fiske kan du glede deg over muligheten til å kaste snøret i elven Otra som ligger rett i nærheten.

Med panoramautsikt mot fjellene fra både restauranten og baren er du garantert en magisk opplevelse. Vil du ha et ekstra spesielt øyeblikk bør du nyte et opphold i den koselige lavoen med privat matservering.

Har du med barn som ønsker et avbrekk fra skikjøring kan du ta turen til Hovden Badeland som ligger en fem minutters kjøretur fra resorten.

Vil du se mer av dette hotellet og sjekke ledige rom bør du ta en kikk her. 

Skarsnuten Hotell Hemsedal

Kun noen få hundre meter fra skibakkene i Hemsedal finner du Skarsnuten Hotell. Hotellet har unik panoramautsikt over Hemsedal og er et fantastisk syn.

Skarsnuten er et moderne hotell med alt du kan drømme om av fasiliteter. Innredet i tradisjonell skandinavisk design med lune elementer er dette en drøm av et hotell.

Hotellets restaurant serverer kulinariske opplevelser tilberedt med de deiligste råvarer året rundt. Drømmer du om å gifte deg i fjellheimen? Da er dette stedet du bør velge.

Gjennom vinteren kan du delta på skikurs og ha flotte dager i bakken og på sommeren kan du ta en tur i fjellet eller spille golf på 18-hulls banen til Hemsedal Golfklubb.

Vil du se nærmere på dette hotellet så finner du alt du trenger å vite her.

Dr. Holms Hotell på Geilo

Dette hotellet så dagens lys så sent tilbake som på 1900-tallet og har vært til stor glede for mange tilreisende både nå og da. Her har du kort avstand til alle skisentrene hvor du virkelig kan få glede av norsk vinter.

Hotellet passer for alt fra par til familier og kan skilte med alt fra egen bowlingbane og «diner» til en eksklusiv bar, samt en fantastisk restaurant.

Dette hotellet har noe for alle enten du liker å stå på ski eller ei, og den er like populær året rundt. Her kan du også nyte en deilig stund ved hotellets vellværesenter som byr på alt du kan drømme om for kropp og sjel.

Vil du se nærmere på dette hotellet og sjekke ledig kapasitet bør du ta en kikk her.

Oset Høyfjellshotell

Dette hotellet ligger 1,5 km fra Golsfjellet Skisenter og et par mil fra Gol sentrum. Oset Høyfjellshotell har nydelig utsikt over Tisleifjorden og vakker natur i umiddelbar nærhet.

Hotellet kan by på både badstue, treningssrom og innendørs svømmebasseng, samt en restaurant som serverer deilige retter tilberdt av lokale råvarer. Ved hotellets eget konditorkjøkken tilberedes de lekreste desserter som du garantert aldri kommer til å glemme.

Hotellet passer for både par og familier. Her finnes lekeplass og aktivitetsrom for små reisende hvis man skulle ønske et avbrekk fra ski- og turopplevelser.

Vil du se nærmere på dette hotellet og bestille rom så bør du ta en kikk her. 

Gaustablikk Fjellresort

På 1000 meters høyde over Rjukan og Vestfjorddalen midt i Telemark finner du denne flotte plassen. Her kan du bestige Gaustadtoppen, sykle i perfekt terreng, padle kano, fiske, stå på ski på vinteren og isklatring. På Gausta finner du aktiviteter hver dag hele året og du kommer til å elske hvert minutt du er der.

Hotellet er lunt og imøtekommende med restaurant, bar, basseng, boblebad, dampbad og flytende badstue. Dette er hotellet som hele familien kommer til å like.

På den store terrassen har du utsikt mot den magiske naturen og du får virkelig lyst til å bli der for alltid. Her kjenner du den friske fjell-luften og man skjønner godt hvorfor mange reiser tilbake igjen og igjen.

Her kan du se mer av hotellet bestille en overnatting.

Grotli Høyfjellshotell

Grotli Høyfjellshotell er et ærverdig og historisk hotell fra 1905. Her finner du fortsatt de originale tømmerveggene og det tradisjonelle interiøret. Hotellet ligger fem minutter fra skibakkene og 2 mil fra kjente Stryn Sommerskisenter. Grotli er perfekt å besøke både vår, høst og vinter.

Selv om du kanskje ikke har hørt om Grotli så ligger faktisk hotellet kun et steinkast fra Gamle Strynsfjellvegen og den berømte Geirangerfjorden.

I restauranten kan du kose deg rundt en åpen peis og sitte i ekte antikke møbler. Dette er virkelig et høyfjellshotell på sitt mest sjarmerende.

Når du skal velge hotellrom bør du sørge for å bestille et rom med balkong og panoramautsikt over Strynfjell.

Her kan du se nærmere på Grotli Høyfjellshotell og bestille rom.

Trysil Hotell

Trysil er fjell-destinasjonen som kan besøkes hele året. Her er det mer enn kun vinteraktiviteter og få steder er så vakre om høsten som Trysil.

Trysil Hotell ligger strategisk plassert midt i sentrum av Trysil med eget mikrobryggeri og restaurant. Trysil Alpinsenter ligger 2,5 kilometer fra hotellet og det tilbys transport til og fra skisenteret flere ganger til dagen, hver dag.

Hotellet kan også skilte med eget bakeri og café hvor det serveres ferske bakevarer og en deilig kopp kaffe. I hotellets restaurant serveres det sesongbaserte retter inspirert av de lokale råvarene.

I nærheten av hotellet finnes den kjente sykkelparken GR og Trysil golfpark som er avgiftsfri og har egen parkering.

Vil du se nærmere på dette hotellet og sjekke ledige rom bør du ta en kikk her. 

Tuddal Høyfjellshotell

Tuddal Høyfjellshotell ligger i Tuddal og har både hage og terrasse i tillegg til restaurant og concierge-tjeneste.

Med eget ski-utleie ved hotellet trenger du ikke ta med deg mer enn nødvendig når du skal til fjells. Tuddal er også en utmerket destinasjon til andre tider av året enn kun på vinteren. Området har flott natur og perfekt for fotturer.

2,5 mil fra hotellet ligger Rjukan mens Seljord ligger 3,5 mil unna, med bil. En biltur til Tuddal vil gi deg mye å se på uansett hvilken retning du kommer i fra.

Vil du se nærmere på dette vakre hotellet og bestille rom finner du alt du trenger her. 

Sirdal Høyfjellshotell

200 meter fra Fidjeland Skisenter finner du Sirdal Høyfjellshotell. Hotellet har både bar og restaurant, samt en stor terasse hvor man kan nyte både et godt måltid og noe sprudlene i glasset.

Ta deg en velfortjent hvil i badstuen eller i bassenget. Du kan også ta en etterlengtet treningsøkt i treningsrommet. Her mangler det ikke på noe og du kommer til å nyte nærheten til naturen og de vakre omgivelsene sommer som vinter.

Rett på utsiden av dørene ligger ferdig preppede langrennsløyper, eller du kan ta turen til skisenteret om du heller vil det.

Reiser du vår, sommer eller høst kan det være greit å vite at det kjente utsiktspunktet Kjerag ligger 45 minutter unna med bil.

Vil du se mer av dette hotellet og sjekke ledig kapasitet bør du ta en kikk her.

Saltfjellet Hotell Polarsirkelen

Vil du en ekstra unik hotellopplevelse bør du ta turen til Nord-Norge. Her ligger Saltfjellet Hotell som er ett av to høyfjellshotell i Nord-Norge og så dagens lys i 1950. Hotellet ligger noen få hundre meter fra Lønsdal Stasjon i vakre omgivelser du sjelden har sett maken til.

Her kan du nyte fantastiske måltider i restauranten som er inspirert av det arktiske miljøet, samt slappe av i badestampen og i badstuen. Du kan avslutte kvelden i den hyggelige baren, alt mens du oppholder deg rundt det vakre Saltfjellet.

En ferie på fjellet er ikke kun forbeholdt ski-entusiastene på vinteren. Fjellet gir mange magiske naturopplevelser resten av året også. Fotturer i fjellet, sykling på stier eller stille og rolig fiske i de mange fjell-elvene er bare noe av det du kan glede deg over med en tur på fjellet.

Her finner du Norges beste ski-og alpinanlegg.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...