Slik velger du riktig rom når du skal bestille hotellovernatting

Når du skal ut å reise er hotellet du velger nesten halve opplevelsen. Hva slags hotell og rom du har behov for avhenger av hva slags reise du skal på. Skal du reise med familien hvor dere har med barn eller skal du på forretningsreise? Rommer du velger kan ha mye å si for oppholdet ditt og da kan det være greit å vite hva som skiller de ulike rom-typene. Enkelte steder kan du også velge å oppgradere rommet ditt om du ønsker det, men husk at det ikke alltid lønner seg. Rom standarden kan være svært forskjellig fra land til land og til type hotell.

Velger du et fem-stjerners hotell kan du være ganske sikker på at alle rommene vil gi deg en ekstra god opplevelse. Ikke alle land kategoriserer rom-standarden likt, men vi har tatt en kikk på hva du kan forventa av de ulike rom-kategoriene. De fleste hotellene har egne bad og toalett som standard på alle rom, men du kan oppleve at det kan være ekstra fasiliteter som du må betale ekstra for. Det avhenger av hvor du reiser og hva slags hotell du velger.

Enkeltrom

Dette er ofte de enkleste rommene på hotellene og er beregnet for én person. Her kan du forvente alt fra en enkeltseng til grand lit seng som er litt større. Merk deg at det som regel ikke koster mange ekstra kronene for et dobbeltrom og da vil du garantert få bedre plass.

Standard dobbeltrom

På et standard dobbeltrom er det beregnet plass til to personer med dobbeltseng eller to enkle senger. Størrelsen på rommet er som regel akkurat nok til å romme sengen(e) og gjerne med et lite skrivebord. De fleste standard rom har TV, vannkoker, kjøleskap, velværeprodukter og hårtørrer.

Trippelrom og firemannsrom

 

Disse rommene har senger med plass til tre og fire personer. Rommene er som regel utformet med en størrelse hvor det kun er plass til sengene, et lite skrivebord og en liten gang med garderobe. Disse rommene passer, som dobbeltrommet, best til å kun sove i. Rommene inneholder også som regel TV, vannkoker, og velværeprodukter.

Familierom/Familiesuite

 

Disse rommene er som oftest større enn firemannsromenne og du kan forvente et rom med sovealkove eller senger, samt eget oppholdsrom. Her har man muligheten til å slappe av litt mellom slagene. Her finnes i tilegg også TV, kjøleskap, vannkoker eller kaffemaskin samt snacks. Kaffe og te følger som oftest prisen på rommet, men du må regne med å betale for drikke og snacks som er i minibaren.

Juniorsuite

Dette er rommet som mange velger når de skal ut å reise. Her får du ofte mye rom for pengene og du kan regne med en god størrelse på rommet med egen sittegruppe i tillegg til seng. I tillegg har juniorsuite ofte en del ekstrautstyr og bedre standard enn de mindre rommene. Juniorsuite passer godt til deg som vil gjøre litt ekstra ut av oppholdet ditt.

Suite

Vil du virkelig slå på stortrommen så velger du en suite. Her får du et rom med god størrelse og separat soverom og oppholdsrom. Rommene har godt med ekstrautstyr og god  standard. Mange hotell har også badekåper og tøfler som standard tilbehør på suitene. Ofte har også disse hotellene flott beliggenhet og balkong. Husk å sjekke nøye før du bestiller slik at du får det du forventer.

Leilighet

 

En leilighet er perfekt hvis man reiser sammen som familie og ønsker å lage noen av måltidene selv. Her kan du forvente å få et minikjøkken med enkle muligheter for matlaging, samt kjøleskap og ofte en liten sittegruppe. Leilighetene kan være enkle, men praktiske og blir ofte valgt av familier som skal på ferie.

Bungalow

En bungalov er en av flere bygninger på et hotellområde og kan inneholde to separate soverom og oppholdsrom. En bungalow kan også være over to etasjer med egen uteplass til hver del. Husk å sjekke hva hotellet du velger tilbyr under denne kategorien, det kan variere veldig fra reisemål til reisemål.

Villa

Noen reisemål har også egne villaer for utleie og er som et lite hus med alt du trenger. Her kan dere for eksempel være to familier samtidig. Villaene har én inngang og er beregnet på ferierende som vil klare seg mest mulig selv uten at det skal gå på bekostning av fasilitetene.

Valg av rom

De ulike rommen du kan velge mellom har ulik pris så her bør du velge ut i fra budsjettet du har. Jo større rom du velger jo mer må du betale. Det kan være greit å ta med seg i vurderingen hvor mange dere skal være på rommet. Ofte kan det være greit med litt ekstra plass selv om man kanskje skal bruke det meste av dagen ute.

Ta også en titt på hvilken beliggenhet rommet har. Vender det ut mot gaten eller mot hage og hav? mange ønsker også en balkong hvor dagen kan avsluttes med noe godt i glasset.

Her finner du de beste hotellene for din reise, enten det er ferie eller jobb-relater.

Velger du å oppgradere rommet ditt når du er på reise kan du oppleve å få alt fra større rom til kaffemaskin, badekåpe og tøfler til balkong og bedre utsikt. Sørg for at du gjør noen grundige undersøkelser av hotellet og feriemålet ditt før du bestiller, da er du sikret den beste opplevelsen.

God tur !

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...