På to hjul til Skagen – nordmenns feriefavoritt i Danmark

Det er mange grunner til å feriere i Danmark og et av nordmenns favoritt reisemål er Skagen. Hit har vi valfartet i åresvis både via egen båt, bil og ikke minst, på sykkel. Danmark er kanskje en av verdens største sykkeldestinasjoner for både lokale og tilreisende og det er ikke uten grunn. I Danmark eier åtte av ti en sykkel, mens kun fire av ti har egen bil. Dette flate landet er perfekt å oppleve på sykkel, og du er kun en liten ferjetur unna.

Danmark har hele 12000 kilometer med oppmerkede sykkelveier hvor du sykler med havet som nærmeste nabo eller gjennom vakre små byer hvor det alltid er mulighet for å ta en pust i bakken når behovet melder seg. Du kan fint ta ferjen eller «Danskebåten» som den også blir kaldt, med kun sykkel og det du kan pakke med deg.

Deilige Skagen i Danmark

Skagen ligger på Jylland og er Danmarks nordligste by. Du kommer deg enklest til denne vakre danske kystbyen ved å ta båten til Hirtshals som ligger rundt 50 kilometer fra ferjekaien. Turen fra Hirtshals til Skagen tråkkes i behagelig tempo i flatt terreng og det går ferje fra både, Bergen, Haugesund, Larvik og Kristiansand. Overfarten tar mellom tre til fire timer litt avhengig av hvilken by du reiser fra.

Yrende liv og vakre sanddyner

Skagen er en vakker liten by med yrende liv helt fra påske og frem til september. Her ligger  fargerike hus side om side rett i havgapet med sanddyner og unike strender. Havnen er som regel pakket med flotte båter og restauranter som serverer dagsfersk sjømat og andre deilige danske retter.

Her finner du også fantastiske nisje butikker som sørger for at du aldri reiser tomhet hjem. Men det beste med skagen er uten tvil stemningen. Her er det liv og røre fra morgen til kveld og som nordmann er du en svært velkommen gjest. Du kommer garantert til å ønske deg tilbake år etter år, for dette er ferien du aldri glemmer.

Skagen arrangerer også Skagen Vinterbadfestival i slutten av Januar og tiltrekker seg både lokale og tilreisende. Det er ikke uvanlig å finne nordmenn som elsker skagen også på denne tiden av året. Husk å kle deg godt for vinden er kjent for å være aktiv i dette ferieparadiset hele året.

Husk dette når du skal på sykkeltur

Når du legger ut på en lengre sykkeltur kan det være greit å huske å ta med seg litt ekstrautstyr i tilfelle uhellet skulle være ute. Selv om det sjelden er vanskelig å få hjelp til sykkelen underveis kan enkle remedier være med på å redde dagen, slik som ekstra slange, lappesett, pumpe og et skru-sett. I tillegg bør du sørge for å pakke lett og fornuftig og gjerne med litt ekstra mat og drikke i sekken.

Sykkelrute fra Hirtshals til Skagen

En sykkeltur til Skagen fra Hirtshals passer for hele familien. Landskapet er flatt og byr på mange flotte naturopplevelser. De knappe 5 milene vil ta rundt to og en halvtime hvis du sykler i ett strekke i normalt temp. Legg gjerne inn noen stopp underveis for her er det flere koselige byer underveis som du kan besøke. Gled deg til en fantastisk opplevelse, dette er turen du kommer til å ta mer enn én gang.

Skal du overnatte i skagen? Her finner du de beste og koseligste hotellene.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...