Slik får du en billig sydenreise i sommerferien

Tiden er inne for at alle og enhver valfarter til sydligere strøk, men det kan fort koste mer enn det smaker. Er du en av dem som ønsker deg en ferie til utlandet, men som synes det fort kan bli vell dyrt? Da bør du ta en kikk her. Det finnes flere muligheter som vil gi deg en ferie med mye for pengene. Prisene på alt rundt oss stiger i en rasende fart og det kan for mange føles vanskelig å prioritere en ferie, men med de riktige grepene kan du få en flott ferie som ikke føles som om du reiser på budsjett.

Det er mange land som har både opplevelser og «solgaranti» som ikke trenger å robbe sparekontoen fullstendig. Vi har tatt en kikk på hva du bør gjøre for å få den beste ferien som passer både en slunken lommebok og for dem som rett og slett vil ha mer for pengene.

Disse landene gir mye for pengene

Det er en kjensgjerning at enkelte land er dyrere å feriere i enn andre. Velger du land som Bulgaria, Spania, Portugal, Albania og Tyrkia er du garantert å få mer for pengene dine.

Bulgaria har deilig mat og du finner mange restauranter som serverer internasjonale retter hvis det er viktig for deg. Her er det også nok å finne på i tillegg til et svært aktivt natteliv. Velg deg et hotell som ikke ligger rett ved stranden så sparer du noen kroner der også.

Her finner du de beste opplevelsene i Bulgaria.

Spania er kjent som landet som har alt fra eksklusive reisemål til byer som ligger langt under prisnivået du vil forvente. Reiser du til Costa del Sol kan du finne flere unike steder som har gode priser. Du må forvente å ligge litt på utsiden av de store byene, men hotellene har ofte basseng og gode bussforbindelser.

Costa Blanca kysten har også mye bra å by på for både voksne og barn og her er prisene lavere enn på Costa del sol. Gran Canaria er også et godt reisemål på sommeren og prisene er langt lavere gjennom sommeren enn på vinteren. Her er langstrakte strender, deilig mat og opplevelser i fleng.

Her finner du de beste opplevelsene i Spania.

Tyrkia er ikke uten grunn et yndet reisemål for mange nordmenn. De har et rikt uteliv og mange opplevelser du kan være en del av. Vannet er nydelig og maten like dann. Tyrkia er full av små og store hoteller og resorts og reiser du med barn kan det være en idé å velge et hotell som er tilrettelagt for små globetrottere.

Her finner du de beste opplevelsen i Tyrkia.

Portugal har et langt lavere prisnivå enn Spania, men har det samme deilige klima og et vakkert landskap. Her finner du hoteller i alle prisklasser og passer fint for alle både med og uten barn.

Her finner du de beste opplevelsene i Portugal.

Albania er et relativt nytt reisemål og får de beste skussmål av reiselystne nordmenn. Her er naturen urørt og fortsatt fritt for de store turistmassene. I Albania må du regne med at ting kan ta litt lengre tid og de tar mest kontanter.

Her finner du de beste opplevelsene i Albania.

Ikke reis i høysesong

Barna har opptil ni uker sommerferie og du bør utsette sydenturen til litt ut i ferien for å få de beste prisene. De mest hektiske ukene for utreise er siste uken i juni og de to første ukene i juli. Venter du med å reise til første uken i august vil du definitivt få de beste prisene.

Har du enda bedre tid kan du få mye for pengene dine hvis du kan ta sommerferie i september. Det er fortsatt godt og varmt de fleste steder og du slipper unna både med gode priser og mindre turister.

Bestill hotell med alt inkludert

Mange hotell har «all inclusive» på hotellene sine og dette kan du spare mye penger på. Da får du alle måltidene på hotellet samt både is og drikke gjennom hele dagen. Lunsj og middag serveres ofte som buffer eller som småretter på utvalgte steder på hotell-resorten.

Det kan fort gå noen ekstra tusenlapper hvis du skal spise alle måltidene ute, samtidig så er det stressende å alltid måtte lete etter et sted å spise. Med all-inklusive har du alt på et sted og du slipper å knipe på kronene for å dekke alle måltidene på ulike restauranter. Ofte kan det faktisk oss lønne seg å bestille all-inklusive direkte på hotellet når du ankommer.

Bestill på riktig tidspunkt

Det sies at når du skal bestille reise så er det billigst på torsdager uken før du skal reise. I tillegg sies det at reisene øker i pris for hver gang du går inn for å se etter reiser. Sett innstillingen dine på «inkognito» så ser ikke søkemotorene hvem du er og du kan fritt lete etter reiser uten at prisene stiger. Dette er ikke faktasjekket, men det koster ingenting å gjøre et forsøk, tenk om det stemmer?

Følg med og sjekk ofte

Mange flyselskaper og hoteller har rom og flyseter som ikke er solgt og her kan du fort finne gode priser. Det krever at du er litt aktiv, men det kan fint la seg gjøre. I tillegg finnes det flere flyselskaper som legger ut kampanjer på flyreiser.

Du kan også bestille en flyreise som ikke går direkte, men har mellomlandinger. Dette blir lengre flyreiser, men det kan være mye penger å spare. Den løsningen passer best når du reiser uten barn og har god tid.

Lykke til og god ferie!

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...