Reise til Dubai? Da bør du vite dette

Dubai er et drømmereisemål for mange og det er ikke uten grunn. Her finner du alt fra de flotteste hotellene til eksklusiv shopping. Dubai er pakket med unike opplevelser som verdens største innendørs dykkerbasseng, verdens høyeste skyskrapere, fantastiske strender og for ikke å glemme noen av de mest eksklusive hotellene. Dubai er en storby og ligger ved Persiabukten med både sandørken, halvørken og oaser og kan friste med sol store deler av året. Dubai har for mange vært et uoppnåelig reisemål, men med årenes løp har det blitt mer tilgjengelig for alle og enhver.

Dubai er en storby ulikt mye annet du har sett og for de fleste frister det å reise hit mer enn én gang. Selv om Dubai, uten tvil, er et fantastisk reisemål er det faktisk noen regler du børe vite om og forholde deg til når du velger å reise til dette unike og populære stedet.

Dubai strand

Dubai er et sjeikedømme på den arabiske halvøy og er et absolutt monarki og inngår i de Forente Arabiske Emirater. Med sine fantastiske strender som kan skilte med krystallklart vann er det store muligheter for å kunne ta en avkjølende dukkert. Husk at i Dubai kreves det heldekkende badetøy og det er ikke lov å ligge på stranden, eller bade, toppløs.

Når man beveger seg bort fra strendene og bassengområdene skal du være påkledd og ikke spasere rundt i badetøy. Badetøy er forbeholdt strendene og ved bassengene på hotellene.

Restriktive alkoholregler

alkohol

Dubai har restriktive regler vedrørende alkohol. Unge under 21 år kan ikke nyte alkohol i noen av emiratene. Alkohol serveres stort sett kun på hotellene, men også på noen få barer og restauranter. Det er ikke lov å opptre hverken truende eller beruset i Dubai, så skulle det gå litt over stokk og stein bør du finne hotellrommet ditt og holde deg der.

Reisende under 21 år

Dubai 6

Unge under 21 år får ikke lov til å sjekke inn på hotell alene og må være i følge med en en foresatt. Har de ikke samme etternavn som reisefølge må det fremvises fødelsesattest.

Reiser du med en voksen over 21 år og du selv er under 21 må du ha med kopi av passet til foreldrene samt en fullmakt på engelsk. Er du usikker bør du ta kontakt med ambassaden for å være på den sikre siden.

Ramadan

Dubai moskee

Fra rundt 2. april til 2.mai er det ramadan og det kan påvirke oppholdet ditt. Mange steder serveres det ikke alkohol overhodet i denne perioden. Mange butikker kan være stengt samt at det kan være begrenset med underholding.

Opplev Dubai med Taxi

Dubai by

Skal du bevege deg rundt i Dubai bør du regne med å bruke taxi. Veiene i Dubai er store med tett trafikk og mange felt og det kan være vanskelig å navigere seg rundt til fots. Til gjengjeld så koster ikke taxi stort og mange av hotellene har gratis transport til sentrum. Det er også mange tilgjengelige taxier rundt forbi ved kjøpesentre og utesteder.

Shopping i Dubai

Dubai Marked

Dubai er pakket med unike shoppingmuligheter ulikt noe annet du har opplevd andre steder. Her finner du enorme kjøpesentre og fantastiske gull og kryddermarkeder. Er det noe du bør sørge for å kjøpe mens du er i Dubai så er det både gull, tepper og krydder. Varene på markedene er uten moms og du kan regne med å gjøre noen gode kupp.

Spennende aktiviteter

strand dubai

Dubai har en mengde med unike opplevelse og strendene er pakket med ulike vannaktiviteter som du kan ta del i. Skulle du gå lei av strandlivet kan du spille tennis, stå slalåm eller gå på skøyter i en av hotellenes innendørs alpinbakker og skøytebaner.

Anstendig oppførsel

Dubai 7

Når du besøker Dubai forventes det anstendig oppførsel og kjærlige tilnærmelser eller aggressiv gestikulering kan anses som fornærmende og kan i verste fall føre til fengsel.

Dette kan virke avskrekkende, men du må ikke la deg skremme av den grunn. Hold deg for god til å opptre beruset eller upassende og inneha normal folkeskikk og du vil kunne oppleve det beste av det Dubai har å by på.

Her finner du de beste prisene på flyreiser til Dubai.

Dubai har en hel del opplevelser du bør sørge for å ta en kikk på og vi har funnet frem de beste.

God tur og gled deg til å oppleve Dubai.

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...