Slik sparer du penger på ferien din

Det er mange som har planer om å reise i det nye året, og det viser seg at få ting kan stoppe denne reiselysten. Økonomien kan dog være en bremsende faktor, som gjør ferien vanskeligere å gjennomføre. Da er det smart med noen gode tips for å spare penger på ferien din, og vi har tatt en kikk på hva du kan gjøre for å få de beste prisene på drømmereisen.

Bestill restplass

Det er ofte økonomisk gunstig å bestille reisen tidlig, da prisene kan være noe lavere. Et unntak er når man bestiller restplasser, der man kan få svært gode tilbud. Du kan booke en restplass til en god pris, der både fly og hotell er inkludert. Du velger selv hvor du vil fra en liste av steder, og ofte kan du også velge hotell. Dette er en god løsning for deg som ønsker å reise spontant og billig.

Sett et budsjett

Nye undersøkelser viser at mange nordmenn skal ut og reise i 2023 til tross for en stram økonomi. Det er ingen hemmelighet at ting har begynt å bli dyrere, og da kan et budsjett hjelpe til med å holde kostnadene stabile.

Du kan også bruke et budsjett på ferie, ved å skrive ned alt du har tenkt til å kjøpe, og sette av penger til dette. Undersøk gjerne restauranter og lignende i forkant, slik at du kan regne ut cirka hva ting kommer til å koste i landet du skal til.

Bo billig

Kostnader knyttet to bo er noen av de aller største når du skal på feire. Man ge skulle kanskje ønske de kunne bo på luksushotell, men sannheten er at ferien blir mye rimeligere dersom man velger å bo billig.

Det aller billigste alternativet er ofte hosteller, der man enten kan ha eget eller delt rom. I tillegg finnes det billige hoteller og leiligheter, som ikke er luksus, men fortsatt i god stand. Ved å prioritere sentrale og mindre kostbare steder å bo, kan du spare mye.

Lag mat hjemme

Hvis du bor på et hotell eller i en annen bolig der du har tilgang til et kjøkken, så kan det være en god ide å lage mat hjemme noen av dagene. Du kan for eksempel spise frokost hjemme, og ta med deg nistepakke til lunsj. Da kan man spare flere tusenlapper på mat, som gjør at ferien kan bli betraktelig mye billigere. I mange land er det dessuten ganske billig mat på butikken sammenlignet med norske priser.

Lykke til og god tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...