Verdens mest luksuriøse flytende hotell

Queen Elisabeth 2, QE2, er verdens mest berømte oseandamper og ligger i Dubai. Skipet er fylt med en mengde med historie og romantikk og var det stedet hvor alle ville bli sett. Nå har hun fått nytt liv som et luksushotell og er blitt mer populær enn noengang. Hun er et lite stykke Storbritania som kan skilte med kongelig kulturarv og er en opplevelse du sent vil glemme. Er du ute etter luksus og avaganse på et høyt nivå så er dette uten tvil turen du bør unne deg.

Før hun ble kjøpt av Dubais regjering for 100 millioner dollar var hun et slitent og gammelt skip som var på vei til skipshuggeren. Hun har gjennomgått en massiv restaurering til en kostnad på flere titalls millioner pund og fremstår i dag som et prakteksemplar av et flytende hotell med luksus og komfort i høysetet. Det er ikke uten grunn at hun i dag omtales som verdens med luksuriøse flytende hotell.

Queen Elisabeth 2

Dette unike cruiseskipet har krysset Atlanterhavet 812 ganger og vært verden rundt 25 ganger. Hun er dermed ingen lettvekter når det kommer til opplevelser hun har sørget for å formidle i sine 52 år i tjeneste. Hun har fraktet stjerner som Elizabeth Taylor, Richard Burton og Nelson Mandela. Hun var som et hjem å regne for mange besøkende og den dag i dag har hun en enorm fanskare.

Større en Titanic

Queen Elizabeth

Queen Elisabeth 2 ligger permanent forankret i havnen i Dubai og tar i mot gjester fra hele verden. Hun er større en Titanic, hele seks dobbeltdekkere høy, like lang som seks fotballbaner og har seilt intet mindre enn 6 milloner mil før hun ble pensjonert.

Når Queen Elisabeth 2 var i kommersiell drift på havet ble passasjerene oppvartet etter alle kunstens regler og de ble servert den flotteste maten i restaurantene til havs. Selv om hun i dag ligger permanent forankret i havnen er hun fortsatt ansett som noe av det mest luksuriøse man kan unne seg. Her er det 283 ansatte og alle har som oppgave å gjenskape den spesielle opplevelsen som QE2 er så kjent for.

Service av ypperste klasse

Qe2

Skipet har syv dekk og fem kilometer med korridorer hvor all bagasjen blir levert til hver enkelt lugar. Hun har hele 200 senger i rom som til enhver tid skal være fullstendig strøkne. Her jobbes det kontinuerlig med å gi den aller beste servicen.

Her er det øyet for detaljer som gjelder og før gjestene får lugaren sin utlevert blir den nøye sjekket av ledelsen. De ser til at alt fungerer som det skal og at rommene er så rene som de kan få blitt.

Delikatesser av en annen verden

Kaker

Skipet har tre restauranter hvor kjøkkenet jobber under et konstant press for å levere det beste av det beste. 62 kokker er i sving døgnet rundt og ingenting blir overlatt til tilfeldighetene. Fallhøyden er stor og forventingene liketil. De kan serverer helt opp til flere hundre mennesker samtidig og buffeen inneholder over 200 retter, hvor hver og en rett skal smake fantastisk.

Her finner du kaker og bakverk en kunster verdig. Dette er en buffeet du virkelig aldri kommer til å glemme. Her blir du servert all verdens delikatesser på det originale porselenet fra cruiseskipets storhetstid.

Skipet som blir bedre og bedre

Når Queen Elisabeth 2 skulle gjennomgå sin restaurering forelå det ingen tegninger av skipet og prosjektleder ble nødt til å oppdrive tegningene på egen hånd. Disse befant seg fatkisk på et bibliotek i Scottland og ble dermed sendt til Dubai i posten.

Hun er stadig til forbedring og ombygging, men siden skipet er så stort har de kunnet åpne deler av skipet som hotell og likevel fortsette ombyggingen uten at det går på bekostning av den luksuriøse følelsen som alle tilreisende forventer. Den dagen hun står helt ferdig kan hun ta imot intet mindre enn 3000 overnattingsgjester.

QE2 er definitivt blitt en turistattraksjon og du kan også oppleve en omvisning på dette giantiske skipet om du ønsker det. Det flytende hotellet er pakket med ulike aktiviteter og opplevelser som du bør sørge for å få med deg. Her kan du nyte solen på soldekket, kanskje vinne noen kroner når kvelden siger på og spasere på dekk og oppleve den magiske utsikten over Dubai.

Opplev Dubai

Duai

En tur til Dubai er alltid verdt et besøk. Her er det luksus og unike opplevelser du sent vil glemme. Ta turen og dykk ved verdens dypeste basseng og la resten av Dubai forføre deg, du kommer garantert ikke til å angre.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Dubai.

Er du en av dem som elsker gamle cruiseskip og deres unike historie finnes det flere skip som er gjort om til flytende hotell. Her finner du det historiske skipet Queen Mary som også er verdt en kikk.

God tur!

Her finner du din neste overnatting til de beste prisene i Dubai.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...