Dette bør du oppleve i den magiske byen Edinburgh i Skottland

Edinburgh er hovedstaden i Skottland og er en svært populær turistdestinasjon for tilreisende fra hele verden. Edinburgh er delt inn i to hoveddeler – gamlebyen og den nye byen – som er adskilt av Princes Street Gardens. Gamlebyen har en historie som går tilbake til middelalderen og har smale gater, gamle bygninger og mange historiske monumenter, som Edinburgh Castle og Royal Mile.

Den nye byen ble grunnlagt på 1700-tallet og har en mer moderne arkitektur, brede gater og store torg. Den er kjent for sine flotte georgianske bygninger og er et populært sted for shopping, restauranter og natteliv.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Edinburgh.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle ligger høyt oppe på en klippe og gir en fantastisk utsikt over byen. Det er en av de mest kjente turistattraksjonene i Edinburgh, og gir deg muligheten til å oppleve Skottlands kongelige historie og kultur.

Her kan du se nærmere på Edinburgh Castle.

Royal Mile

Royal Mile  er en lang, svingete gate som strekker seg fra Edinburgh Castle ned til Holyrood Palace. Gaten er kjent for sine historiske bygninger, sjarmerende butikker og koselige puber. Det er et flott sted å vandre rundt og oppleve Edinburghs unike atmosfære.

Arthur’s Seat

Arthur’s Seat er en høyde som ligger midt i hjertet av Edinburgh, og gir en fantastisk utsikt over byen. Dette er et flott sted å ta en spasertur og vil gi deg muligheten til å oppleve Skottlands vakre landskap.

Her kan du se nærmere på en guidet fottur til Arthur´s Seat.

National Museum of Scotland

National Museum of Scotland har en stor samling av skotsk kultur og historie og er et flott sted å lære mer om landets rike fortid og kultur. Museet har også en rekke interaktive utstillinger som gjør det til en morsom opplevelse for hele familien.

Her kan du se nærmere på National Museum of Scotland. 

Mary King’s Close

Mary King’s Close er en serie av underjordiske passasjer og rom som ble brukt som boliger og butikker på 1600-tallet. Det er en spennende og uhyggelig opplevelse å besøke dette historiske stedet, men du vil lære mye om byens tidligere liv.

Her kan du se nærmere på Mary Kings Close.

The Royal Yacht Britannia

The Royal Yacht Britannia var den britiske kongefamiliens offisielle yacht i over 40 år. Nå ligger den permanent fortøyd i Edinburghs havn og er åpen for besøkende. Du kan utforske de luksuriøse kabinene og lære mer om kongefamiliens reiser og livsstil. Oppleve både Yachten og resten av Edinburgh ved hjelp av buss. Da går du ikke glippe av noe i denne vakre byen.

Her kan du se nærmere på en guidet busstur i Edinburgh.

Ghost Tours Edinburgh

Ghost Tours Edinburgh er kjent for sin uhyggelige og spennende historie, og hva er en bedre måte å utforske det på enn å delta på en spøkelsestur? Det finnes en rekke selskaper som tilbyr spøkelsesturer i byen, og du vil få en unik og spennende opplevelse. Opplev gatene hvor seriemordere herjet på 1800-tallet og ta inn over deg den kuldegysende stemningen.

Her kan du se nærmere på spøkelsestur i Edinburgh. 

The Scotch Whisky Experience

Skottland er kjent for sin whisky og i Edinburgh kan du lære alt om denne eldgamle drikken på The Scotch Whisky Experience. Du vil lære mer om whisky produksjon og smake på noen av de beste whiskyene fra hele landet.

Her kan du se nærmere på Whisky opplevelsen i Skottland. 

Harry Potter Tour

Det er en kjent sak at bøkene om Harry Potter er inspirert av denne flotte byen. Med en guidet tur kan du oppleve mange av de kjente stedene som beskrives i boken.

Her kan du se nærmere på en guidet Harry Potter tur. 

Gled deg til å besøke Edinburgh og alt den har å by på. Byen er helt unik og du kommer til å storkose deg.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Edinburgh

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...