Skal du til Barcelona? Da bør du oppleve dette

Barcelona er en av de mest populære byene i Europa, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Byen er kjent for sin fantastiske arkitektur, deilige mat, vakre strender og unike shopping muligheter. Barcelona er en by full av liv og det er mange opplevelser du bør få med deg. Her er garantert noe for enhver smak. Barcelona har et mildt klima året rundt, med varme somrer og milde vintre. Byen har et godt utviklet transportsystem, med et omfattende nettverk av busser, t-baner og trikker som gjør det enkelt for deg å bevege deg rundt.

Selv om Katalansk er det offisielle språket i Barcelona snakker de fleste engelsk slik at det er fult mulig å gjøre seg forstått.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Barcelona. 

Besøk La Sagrada Familia

La Sagrada Familia er en av Barcelonas mest kjente turistattraksjoner og et must-see når du er i byen. Denne fantastiske kirken, designet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi, har vært under konstruksjon i over 100 år og er fortsatt ikke ferdig. Kirken er et fantastisk eksempel på Gaudis unike arkitektoniske stil og er virkelig en synlig perle.

Her kan du se nærmere på dette praktværket. 

Utforsk Güell Park

Güell er en av Barcelonas mest unike og vakre parker. Parken ble designet av Gaudi og er hjemmet til noen av hans mest kjente verk som den berømte dragenfontenen. Utforsk de vakre hagene, nyt utsikten over byen, og ta noen flotte bilder av denne vakre og unike parken.

Her kan du se nærmere på Guell Park.

Spis Tapas

Tapas er en av Spanias mest kjente matretter, og Barcelona er et flott sted å prøve det. Du vil finne utallige tapasbarer rundt omkring i byen, som serverer alt fra tradisjonelle retter til moderne og kreative variasjoner.

Besøk La Rambla

La Rambla er en av Barcelonas mest berømte gater og er en av de mest populære turistattraksjonene i byen. Gaten er full av liv og aktiviteter, med alt fra restauranter og barer til lokale håndverksbutikker og butikker. Ta en tur nedover gaten og nyt atmosfæren.

Ta en tur til Montserrat

Montserrat er en vakker fjellkjede som ligger like utenfor Barcelona. Fjellene huser også et fantastisk kloster, og du kan ta en taubane opp til toppen av fjellet for å få en fantastisk utsikt over byen og klosteret. Her kan du også være med på en guidet tur med både vinsmaking og lunsj inkludert.

Her kan du se nærmere på en guidet tur til Montserrat. 

Nyt en dag på stranden

Barcelona har noen av de vakreste strendene i Europa, og du bør absolutt ta en tur til en av dem når du er i byen. Barceloneta-stranden er en av de mest populære, men det er også mange andre flotte strender å velge mellom. Bruk gjerne buss for å bevege deg rundt, det er enkelt og greit.

Besøk Picasso-museet

Picasso-museet i Barcelona huser noen av de mest berømte kunstverkene av Pablo Picasso, som bodde i byen i mange år. Museet har over 4000 kunstverk i samlingen sin og er en av de viktigste kulturelle institusjonene i byen.

Her kan du se nærmere på Picasso museet i Barcelona. 

Utforsk det gotiske kvarteret

Barcelonas gotiske kvarter er et av de mest sjarmerende og historiske områdene i byen. Her kan du utforske middelalderske smug og torg, besøke katedralen i Barcelona og nyte atmosfæren i et av de mange koselige kafeene eller barer i området.

Her kan du se alt av hva du kan forvente å se i det historiske gotiske kvarteret. 

Besøk Casa Batlló

Casa Batlló er et annet mesterverk fra Antoni Gaudi. Dette unike bygget er kjent for sin uvanlige form og fantastiske fasade som er dekorert med fargerike fliser og bølgeformede vinduer. Det er en av de mest besøkte turistattraksjonene i byen og er virkelig verdt et besøk.

Her kan du se nærmere på Casa Batlló.

Nyt Barcelonas uteliv

Barcelona er kjent for sitt livlige natteliv, med alt fra koselige barer og klubber til store nattklubber og konsertsteder. Det er et flott sted å utforske etter mørkets frembrudd, og du kommer til å elske den pulserende atmosfæren i byen.

Besøk La Boqueria-markedet

La Boqueria er en stor markedshall i Barcelona, hvor du kan kjøpe alt fra fersk frukt og grønnsaker til kjøtt, sjømat og lokale delikatesser. Det er også flere små kafeer og barer inne i markedet, hvor du kan nyte en matbit og drikke.

Her kan du melde deg på en guidet tur gjennom markedshallen.

Gled deg til å oppleve Barcelona!

 

Relaterte artikler

Her får du Norges beste hotellfrokost

Dagens viktigste måltid er for mange nettopp frokosten og når vi overnatter på hotell er selveste frokostbuffeten det mange av oss ser frem til....

De beste hotellene i eksklusive Marbella

Marbella er en av Spanias mest glamorøse og populære feriedestinasjoner. Denne luksuriøse byen, som ligger ved Costa del Sols vakre kystlinje, tiltrekker seg besøkende...

Norske fyr du bør besøke

Fyr har en lang og viktig historie i Norge. I tidligere tider ble skipene navigert ved hjelp av stjerner og andre landemerker, men på...