Dette bør du oppleve i Firenze

Firenze er hovedstaden i regionen Toscana i Italia. Byen har en rik historie og en fantastisk kultur. Byen er faktisk kjent for å være en av de mest kulturelle og kunstneriske byene i verden. Firenze er spesielt kjent for sin renessansearkitektur og kunstverk som Michelangelos David-statue og Uffizi-galleriet. I Firenze finner du også en mengde med imponerende kirker og katedraler. Sørg for å ta en kikk på Cattedrale di Santa Maria del Fiore og Basilica di Santa Croce.

Mat og vin er også viktig i Firenze og byen kan skilte med berømte retter som bistecca alla fiorentina, ribollita og pasta al ragù. Firenze er også kjent for sin Chianti vin og Gelato, som er italiensk iskrem og anset som en av verdens beste iskremer.

Unike opplevelser i Firenze

Firenze er pakket med kultur og opplevelser som er verdt å få med seg. Firenze er ikke kun for deg som liker historie og arkitektur. Her kan du også vandre rundt i de koselige gatene og ta innover deg alle inntrykkene. Nyt et bedre måltid med et godt glass vin, alt med lave skuldre i sjarmerende omgivelser.

Vinsmaking i Chianti

Italia er verdenskjent for sine viner og her kan du være med å besøke to ulike vinprodusenter i Chanti. Her vil du møte vinprodusenter og vandre gjennom vakre vingårder. Du vil også få muligheten til å prøvesmake lokale viner sammen med deilige matretter.

Dagstur til Pisa med lunsj

Opplev Toscana og bli med på en guidet heldagstur fra Firenze til vakre og unike steder fra Middelalderen. Dette er steder som står på UNESCOs verdensarvliste, som du virkelig ikke vil gå glipp av. På turen vil du også nyte en deilig lunsj på en fantastisk toskansk vingård.

Uffizi Galleriet

Uffizi museet er et av Firenzes eldste og mest populære museum. Her finner du en enorm samling av noen av Italias kunstverk. Med denne billetten får du prioritert adgang slik at du kan se Italias kunstskatter fra blant annet Michelangelo, Da Vinci og Giotto uten å stå i kø. Her lønner det seg å bestille tidlig for disse billettene blir fort utsolgt.

Italienske opera i Santa Monaca kirken

Santa Monaca kirken ble bygget på 1400- tallet i Firenze og her kan du oppleve fantastisk opera fremført av kjente italienske komponister. Du trenger ikke å være en opera elsker for å sette pris på denne opplevelsen.

Besøk vakre Cinque Terre

Med en guidet tur til Cinque Terre får du se alle de fem landsbyene som ligger i den svært så fargerike nasjonalparken. Her kan du spise lunsj på en av de mange terrassene med fantastisk utsikt og være med på en innholdsrik fottur gjennom de kystnære vinmarkene.

Matkurs i Firenze

Lær deg å lage pasta og desserter slik som italienerne. Meld deg på en unikt matkurs og bli inspirert av hemmelighetene og kokkekunster som har gått i arv en årrekke. Reis hjem med evnen til å lage autentisk pasta og klassiske desserter.

Guidet tur gjennom det religiøse kvartalet i Firenze

Vær med og opplev det religiøse sentrum av Firenze, Duomo komplekset. Her får du en guidet tur gjennom dåpskapellet, katedralen og Duomo museet. Du får også muligheten til å gå til toppen av Giottos fantastiske klokketårn. Her får du se noe av den flotteste arkitekturen som Firenze er så kjent for. Turen varer i tre timer og passer for de fleste. Turen opp til klokketårnet kan være litt strevsom.

Firenze har en sjarmerende atmosfære som gjør det til en flott by å vandre rundt og utforske både arkitekturen og utelivet i. Byen har en rik historie og kultur som du virkelig kommer til å kjenne på mens du utforsker de gamle gatene og smugene.

Firenze tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år og er kjent for sin sjarmerende atmosfære med smale gater og koselige torg. Byen er perfekt å oppleve til fots og blir du sliten kan du sette deg ned ved en av de mange fortauskaféene og se på livet som suser forbi. Du kommer garantert til å elske denne byen.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...