Glad i å stå på ski? Da bør du reise til Hemsedal

Hemsedal er kjent for sine flotte skianlegg og utendørsaktiviteter og er kåret til et av Norges beste anlegg. Hemsedal Skisenter er et av Norges største skianlegg og tilbyr et bredt utvalg av bakker for skiløpere og snowboardere på alle nivåer. Her er løypene preppet til fingerspissen og du kommer til å sette pris på hvert stavtak du tar. Hemsedal har bakker for både nybegynnere og de mer erfarne skikjørerne og er du en av dem som setter pris på en ekstra utfordring bør du prøve off-pist løypene og de svarte løypene.

Hemsedal er et populært sted for alle som elsker å stå på ski. Her er det også et enormt uteliv med after-ski som det går gjeteord om. Men selv om Hemsedal har et rykte på seg for å være den ultimate festplassen finnes det rolige områder også.

Det er ikke uten grunn at Hemsedal er kjent for å ha noen av verdens beste skibakker. Her kan du boltre deg i en mengde med ulike løyper og flere av hotellene og hyttene har ski-in/ ski-out.

Her bør du overnatte i Hemsedal

Du kan fint reise til Hemsedal med både barna og med venner. Det finnes flere flotte hotell og hytter som sørger for en fantastisk opplevelse.

  • Hemsedal Cafe Skiers Lodge har flotte leiligheter med utsikt over fjellene. Hemsedal Cafe er kanskje mest kjent for sine festlige after-ski arrangement, men du kan også nyte et måltid i de kjente lokalene.
  • Skogstad Hotell er et familiedrevet hotell son ligger i sentrum av Hemsedal. Hotellet ligger nært skianlegget og har to restauranter, en bar og en velværeavdeling.
  • Fyri Resort ligger rett 13 kilometer fra alpinbakkene og har både restaurant og en nattklubb, samt terrasse, biljard og bordtennis. Fyri Resort er en populær resort og du kommer til å trives godt.
  • Hemsedal Høyfjellssenter ligger en kjøretur på 12 minutter fra Hemsedal skisenter. Her kan du leie trehytter med alt du trenger av fasiliteter. Hyttene har både sofagrupper og peis for koselige kvelder.
  • Skigarden ligger magisk plassert midt i Hemsedals vakre natur med skiløyper på alle kanter og en fantastisk utsikt. Dette er et naturlig utgangspunkt for alle som liker å ferdes i naturen. Skigarden har flere flotte leiligheter til utleie og kan friste med hele tre restauranter på stedet.

Her finner du alle alternativene til overnatting i Hemsedal.

Hemsedal har en lang historie som turist destinasjon og mange av de første hyttene og hotellene har en historie som strekker seg helt tilbake til1920-tallet. Noen av disse unike bygningene er fortsatt i bruk den dag i dag, og de gir en ekstra dimensjon til besøket i Hemsedal med mulighet for å lære mer om områdets historie.

Slik kommer du deg til Hemsedal

Kommunen har en godt utviklet infrastruktur med gode veier og offentlig transport til og fra Hemsedal. Det gjør det lett å komme seg til og fra denne flotte ski-destinasjonen, enten du er på tur med bil, buss eller tog. Reiser du fra Oslo til Hemsedal bør du regne med å bruke rundt tre timer fra start til slut.

I tillegg til ski på vinterstid, tilbyr Hemsedal også mange muligheter for sommeraktiviteter som fjelltur, sykling og rafting. Kombinasjonen av naturskjønne områder og alle de ulike aktivitetsmuligheter er med på å gjøre Hemsedal til et populært reisemål for både turister og fastboende året rundt.

Gled deg til å oppleve Hemsedal, plassen med fantastiske naturopplevelser hele året.

Her kan du lese mer om Hemsedal og andre populære ski-destinasjoner i Norge. 

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...