Hit reiser du på ferie i vinter

Vinteren er et populært tidspunkt å reise på ferie. Det er kaldt i Norge og mange ønsker å reise til sydligere strøk. Vinteren blir litt kortere og følelsen av sommer blir litt lengre. Mange velger å reise til både Thailand, Gran Canaria og fastlands-Spania i vintermånedene. Andre elsker vinteren og søker seg til fantastiske skidestinasjoner i Østerrike og Italia. Populære steder i Thailand er blant annet Bangkok, Koh Samui og Krabi. Velger du å reise til Spania er både Øya Gran Canaria og Marbella på Costa Del Sol populære destinasjoner.

Flere velger også eksotiske reiser på vinteren som safari i Afrika eller luksus og champagne i Dubai. Mange benytter også muligheten til å ta en langweekend i en de populære storbyene som London og Paris. Muligheten er mange og du kan være helt sikker på at du får en fantastisk vinterferie.

Dubai

Dubai er en by og emirat i De Forente Arabiske Emirater (UAE), beliggende på den sørøstlige kysten av Persiabukta. Byen er et populært turistmål med en variert og spennende kultur.

Byens historiske distrikt, som ligger langs Dubai Creek, er hjemstedet til flere tradisjonelle markeder og historiske bygninger, som Dubai Museum og Jumeirah-moskeen.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Dubai.

Dubai er kjent for sine skyskrapere, inkludert Burj Khalifa, som er verdens høyeste bygning for øyeblikket. Byen er også kjent for sine store shoppingmuligheter, som Dubai Mall og Mall of the Emirates, samt sine luksushoteller, inkludert Burj Al Arab.

Det offisielle språket er arabisk og valutaen som brukes er United Arab Emirates Dirham (AED). Klimaet er generelt varmt og tørt, med temperaturer som ofte overstiger 40 ° C under sommersesongen.

Her finner du de beste hotellene i Dubai.

Thailand

Thailand er et veldig populært reisemål gjennom vinteren. Her er det deilige temperaturer og lange late dager på stranden. Thailand har flere fantastiske byer som du bør ta en kikk på før du setter avgårde til sydligere strøk.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Thailand.

Bangkok

Dette er hovedstaden i Thailand og er kjent for sitt pulserende liv med et rikt utvalg av kultur, shopping og mat. Bangkok er ofte byen man bruker som en mellomstasjon før man reiser videre, men det er absolutt verdt å bruke et par dager i denne store thailandske byen.

Her finner du de beste hotellene i Bangkok.

Chiang Mai

Denne byen ligger i Nord-Thailand og er kjent for sin rolige atmosfære og tradisjonelle kultur. Chiang Mai har flere gamle templer, som Wat Phra Singh og Wat Chedi Luang, samt et stort antall sentre for elefanter.

Her finner du de beste hotellene i Chiang Mai.

Phuket

Denne øya i Sør-Thailand er kjent for sine vakre strender og krystallklart vann. Phuket er også et populært sted for dykking og snorkling. Det finnes en hel del du kan oppleve i Phuket foruten å ligge på stranden å slappe av.

Her finner du de beste hotellene i Phuket.

Pattaya

Pattaya ligger ikke langt fra Bangkok og er kjent for sine vakre strender, natteliv og aktiviteter for turister. Husk at her er det et enormt uteliv og reiser du med barn er kanskje ikke dette førstevalget.

Her finner du de beste hotellene i Pattaya.

Koh Samui

Denne øya i sørøst for Thailand er kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og rolige atmosfære. Her er det perfekt for både barnefamilier, par og enslige.

Her finner du de beste hotellene i Koh Samui.

Krabi

Krabi er et stille og rolig område med fantastiske strender og flotte hoteller. Et av høydepunktene i Krabi er det vakre landskapet, bestående av klipper og hav i tillegg til nydelig mat i unike omgivelser.

Her finner du beste hotellene i Krabi.

Gran Canaria

Gran Canaria er en av de sju Kanariøyene som ligger utenfor kysten av Afrika, og tilhører Spania. Den er den tredje største øya i øygruppen og en av de mest populære ferieøyene i Europa.

Øya er kjent for sine vakre strender og varme klima, med temperaturer som ofte holder seg mellom 20-25 grader hele året. Strendene strekker seg fra hvite sandstrender til svarte lavastrender, og tilbyr en rekke aktiviteter som bading, vannsport og soling. Gran Canaria har også et vakkert og variert landskap med ørken, fjell og frodige daler.

Øya har flere byer og feriesteder, som Las Palmas de Gran Canaria, som er øyas hovedstad og største by. Las Palmas er kjent for sine historiske bygninger, kulturelle attraksjoner og natteliv.

Playa del Ingles og Maspalomas  er to av de mest kjente turiststedene på øya og kjent for sine lange sandstrender, shopping og uteliv.

Samlet sett er Gran Canaria en idyllisk ferieøy med et variert tilbud av aktiviteter og kulturelle attraksjoner. Gran Canaria passer for dem som både vil slappe av og for den som liker at det skjer litt.

Her finner du de beste flyprisene til Gran Canaria.

London

London har et variert klima med milde vintre og ofte regnfulle somre. Mange turister besøker byen hele året, men den mest populære perioden er vår og sommer.

London er en by med svært mye å tilby og det finnes alltid noe å se og gjøre. Byen har noe for alle, fra musicals og shopping til kulturelle attraksjoner og et yrende natteliv.

Noen av høydepunktene i London er blant annet British Museum, National Gallery, Tate Modern og National Theatre. Byen er også hjemsted for flere verdensberømte monumenter, som Big Ben og Tower of London.

Her finner du de beste prisene på flyreise til London.

London er også kjent for sine vakre parker, som Hyde Park, St. James’s Park og Regent’s Park, som gir en flott mulighet til å slappe av og nyte naturen i byen.

Shopping i London er også en populær aktivitet, med flere store kjøpesentre som Harrods, Westfield og Selfridges, og ikke minst Oxford Street.

Byens natteliv er også svært variert, med et bredt utvalg av barer, klubber og restauranter. Du kan finne alt fra trendy utesteder i West End til tradisjonsrike pubber i Chelsea og Notting Hill.

Her finner du de beste prisene på overnatting i London.

Paris

En av høydepunktene i Paris er dens berømte monumenter, som Eiffeltårnet, Notre-Dame, Arc de Triomphe, og La Basilique du Sacré-Cœur. Byen har også flere verdensberømte museer som Louvre, Musée d’Orsay og Centre Georges Pompidou.

Paris er også kjent for sine vakre parker, som Luxembourg Gardens, Parc des Buttes-Chaumont, og Tuileries Gardens, som gir deg muligheten til å slappe av og nyte naturen i byen.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Paris. 

Shopping i Paris er et absolutt must og da må du sjekke ut Champs-Élysées, Avenue Montaigne og Galeries Lafayette.

Byens natteliv er også svært variert, med et bredt utvalg av barer, klubber og restauranter. Du kan finne alt fra trendy utesteder i Marais og Montmartre til tradisjonelle bistroer i Latin Quarter. Paris på natterstid er kalt for «City of lights» og er absolutt verdt et besøk.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Paris.

Istanbul

Istanbul er en av verdens mest historiske og kulturelle byer. Den ligger strategisk plassert på begge sider av Bosphorus-stredet som skiller Europa og Asia. Istanbul var hovedstaden i både det romerske riket, bysantinerriket, og det ottomanske riket.

Noen av høydepunktene i Istanbul er de historiske monumentene som Hagia Sophia, Topkapi Palace, Sultanahmet Camii (Blå Moské) og Suleymaniye Moské. Byen har også flere store museer som Istanbul Archaeological Museums, og Museum of Turkish and Islamic Arts.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Istanbul.

I Istanbul finner du tradisjonelle tyrkiske spisesteder og ulike internasjonale restauranter. Byen har også flere spennende markeder, som Grand Bazaar og Spice Bazaar, som tilbyr et bredt utvalg av varer, fra tekstiler til krydder og suvenirer.

Istanbul har et varmt og fuktig klima, med milde vintre og varme somre. Mange turister besøker byen hele året, men den mest populære perioden er fra april til oktober. Husk at det kan bli veldig varmt i juli og august.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Istanbul.

Alpene i Østerrike

Østerrike har mange vakre alpeområder som er populære blant skiturister og vintersportentusiaster. En av de mest kjente alpeområdene i Østerrike er Ski Welt, som er et av verdens største sammenhengende skianlegg med over 284 km av preparerte løyper. Ski Welt har også mange moderne heisanlegg og et stort utvalg av restauranter, kafeer og après-ski-alternativer.

Kitzbühel og St. Anton er også to kjente skidestinasjoner i Østerrike, med lange og utfordrende løyper, moderne heisanlegg og et stort utvalg av after-ski alternativer.

Ischgl er også et populært skianlegg i Østerrike som er verdt å ta en kikk på.

Alpene i Østerrike har også et stort utvalg av andre vintersportaktiviteter som snowboard, langrenn, hundekjøring og snowtubing. Østerrike er også et populært sted for sommeraktiviteter med fotturer i fjellet, sykling, og klatring.

Alpene i Østerrike er også kjent for sine tradisjonsrike landsbyer og byer, som Salzburger Land, Tirol og Vorarlberg, med unik arkitektur og et bredt utvalg av kulturelle og kulinariske opplevelser. Dette, sammen med de vakre omgivelsene og mange aktivitetene, gjør Østerrike til et ideelt reisemål for dem som søker en kombinasjon av avslapping og aktivitet i vakre omgivelser.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Østerrike. 

Alpene i Italia

Alpene i Italia har et vakkert og varierende landskap som strekker seg gjennom Nord-Italia, og er kjent for sine imponerende fjell, vakre daler, og en rekke aktiviteter for både vinter- og sommerferie.

Et av de mest populære alpeområdene i Italia er Dolomittene, som er kjent for sine imponerende fjell og unike geologiske formasjoner. Området står også på UNESCOs verdensarvliste. Dette området tilbyr en rekke aktiviteter, fra ski- og snowboarding om vinteren, til fjellvandring, sykling og klatring om sommeren.

Cortina d’Ampezzo er også et populært skianlegg i Dolomittene, og var vertsby for alpint VM i 2021.

Aosta-dalen er en annen populær Alpe region i Italia og er kjent for sine vakre landskap, historiske byer og skianlegg som Courmayeur og Pila.

Alpene i Piemonte er også et svært populært område og er kjent for sitt vakre landskap, god mat og vinproduksjon, samt skianlegg som Sestriere, Bardonecchia og Monterosa Ski.

Alpene i Lombardia, kjent som de Lombardiske Alper, tilbyr skianlegg som Madesimo, Ponte di Legno-Tonale og Aprica, samt mange vakre byer som Bormio og Livigno.

Italias alper har et kontinentalt klima, med kalde vintre og milde somre. Skisesongen varer vanligvis fra desember til april, men det avhenger av været og snøforholdene. Sommermånedene er også en populær tid for fjellvandring, sykling og andre utendørs aktiviteter. Detaljene kan variere litt fra område til område, og det anbefales å undersøke før man reiser.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Italia.

Gled deg til en vinter med mange ulike feriemuligheter med reisemål over hele verden.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...