Verdens største og mest spektakulære fornøyelsesparker

Ingenting er som en minnerik familietur til en fantastisk fornøyelsespark og er det noe utlandet har mye av så er det akkurat det. Vi har tatt en kikk på noen av verdens største og flotteste fornøyelsesparker i verden. Her finner du alt du trenger å vite om alt fra Disney World til Legoland. Kanskje er det disneyprinsesser og Harry Potter-effekter som frister, eller kanskje er det karuseller og opplevelser. En reise til en av disse fornøyelsesparkene vil garantert gi en etterlengtet energiboost.

Det er kanskje ikke alltid det passer med en utenlandsreise, men det finnes en hel del  flotte fornøelsesparker og badeland også i Norge.

PortAventura, Spania

PortAventura er den største fornøyelsesparken i Spania og ligger en time unna Barcelona, i den lille byen Salou. Parken er perfekt for deg som elsker karuseller og berg- og dalbaner.

Fornøyelsesparken er delt inn i fire deler med ulike temaer som blant annet Kina, Middelhavet, Polynesia og Mexico. Her kan du legge ut på en eventyrlig reise verden rundt, og oppleve alt fra unike badeparker, show, butikker, temarestauranter og andre ulike attraksjoner.

Parken har i tillegg hele 39 karuseller og 7 berg- og dalbaner, så det er ikke vanskelig å finne på aktiviteter å fylle dagen med.

En dagstur hit for en familie på fire vil koste rundt 2000 kr.

Her kan du se nærmere på denne fornøyelsesparken i Spania.

Disney World, Orlando, USA

Disney World

Disney World Orlando er en av de mest populære fornøyelsesparkene i verden, og ligger i Orlando, USA. Et besøk hit er en drøm for barna, og er en opplevelse få vil glemme.

Parken består av flere områder, blant annet Fantasyland, Tomorrowland, Frontierland, Adventureland og Main Street. I sentrum i parken ligger det kjente Askepott-slottet. I Disney World er det mulighet for å ta ulike berg- og dalbaner, se fyrverkeri og møte kjente disneyfigurer, både Mikke og Donald, samt kjente disneyprinsesser.

En todagers tur til Disney World vil koste rundt 13 000 kr.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Disney World.

Legoland Danmark

Er du interessert i lego- eller har barn som er liker det, er Legoland i Billund, Danmark, det perfekte reisemålet. Dette er en unik fornøyelsespark som er kjent for sine bygninger, flyplasser og byer bygd med ekte legobiter.

Den populære fornøyelsesparken byr på flere unike områder som vil underholde både barn og voksne. Karuseller, berg- og dalbaner, tømmerrenna, spøkelseshus og brannbiler, samt trafikkskole for barna er noen av de mange attraksjonene du kan finne i parken.

En dagstur til Legoland vil koste rundt 800 kr for en familie på fire og er vell verdt det.

Her kan du lese mer om Legoland som også finnes i andre land. 

Warner Brothers Studio

Elsker du Harry Potter, og har lyst på en magisk reise gjennom filmseriens verden er Warner Brothers Studio i London stedet du må dra.

Fornøyelsesparken gir deg muligheten til å gå bak kulissene i de ulike filmsettene. Her kan du se hvordan filmene ble skapt i tillegg til selve produksjonen. Du kan også se alle de unike rekvisittene og spesialeffektene som ble brukt under filming.

Du kan handle i den kjente Diagonalmenningen, ri på sopelim og se mange kjente kostymer fra Harry Potter filmene. Om vinteren er det ekstra magisk å besøke parken, da blir fellesrommet på Galtvort pyntet til jul.

En dagstur hit vil koste rundt 4000 kr for en familie på fire.

Her kan du lese mer om Hardy Potters verden.

Universal Studios, Hollywood, USA

Er du interessert i tv og film, er Universal Studios i Hollywood, USA en fornøyelsespark du ikke vil gå glipp av. Parken er kjent for sine mange attraksjoner, og du vil ikke kjede deg et sekund om du tar turen hit.

Parken byr på alt fra berg- og dalbaner som er inspirert av ulike filmer, Shrek, Jurassic Park til King Kong og Simpsons. Her kan du også oppleve en unik kjøretur gjennom kulisser og bygninger fra kjente filmer og serier, som Haisommer, Tilbake til fremtiden, The Grinch og Desperate Housewifes. Er du ekstra heldig får du kanskje muligheten til å se en ekte tv- eller filminnspilling, eller kjente skuespillere.

En dagstur til Universal Studios vil koste rundt 5000kr for en familie på fire, men er perfekt for deg som vil besøke en unik fornøyelsespark basert på tv og film.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Universal Studios.

Har du, eller familien, lyst til å besøke en unik fornøyelsespark, vil disse fem gi dere fantastiske opplevelser og minner dere vil ta med dere videre for resten av livet.

Her finner du de beste prisene på flyreise.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...