Reise til Spania? Da må du huske dette

Spania er et av nordmenns favoritt reisemål og hit kan du reise hele året. For den som setter pris på en vinter uten snø og varme både vår og høst så er Spania et perfekt reisemål. Med over 300 soldager i året er du ganske sikret godt vær og deilige temperaturer. Det er sjelden du ikke får tak i det du har behov for i Spania, men for øyeblikket kan du oppleve en mangel på medisiner. På landsbasis har Spania nå utfordringer med levering av hele 734 ulike typer av medisiner.

Hvis du er en av dem som har behov for ulike medisiner daglig bør du huske på å ta dem med deg fra Norge når du skal ut på reise til Spania. Selv om det finnes både apotek og leger i dette vennlige og populære landet kan du risikere å ikke få tak i de medisinene du trenger.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Spania.

Medisinmangel Spania

Spania har hatt problemer med levering av en hel del medisiner helt siden corona viruset gjorde sin entre til landet. Også i disse dager har spanske apotek leveringsproblemer og er i ferd med å gå tomme for ulike medisiner som kan være av viktighet for deg.

Det er ikke kun reseptbelagte medisiner som har skapt utfordringer for både spanjoler og tilreisende, også ordinære reseptfrie smertestillende kan være vanskelig å få tak i. I tillegg kan det være problematisk å få tak i medisiner mot høyt blodtrykk, antibiotika, angstdempende medisiner og smertestillende.

Årsak til medisinmangel

Vi er ikke veldig vant med å ikke få tak i det vi trenger når vi trenger det, bortsett fra litt smør til jul kanskje. Medisinmangel er derimot noe vi har fått oppleve mangel på også i Norge de siste to årene. Årsaken til medisinmangelen i Spania er sammensatt, men både krigen i Ukraina, utfordringer ved flere labratorier i Øst-Europa og papirmangel er noen av grunnene.

Ta med de medisinene du trenger

Mangel på medisiner er ikke nødvendigvis nytt, men i forhold til mange andre land, så har Norge fortsatt egen medisin produksjon av en del legemidler. Dette sørger for sikrere tilførsel enn når landet er helt avhengig av levering fra andre land.

Skal du reise andre steder i verden er det også viktig at du husker å ta med deg medisinene dine. Mange land har problemer med leveringen av medisiner, og noen land har generelt dårligere tilgang enn oss på livsviktige medisiner.

Reiser du til steder som både India og Afrika kan du risikere å få medisiner som ikke har de rette virkestoffene. Er du riktig uheldig kan du få medisiner som inneholder knust murstein.

Husk forsikring

Husk også å tegne en god forsikring når du skal ut å reise, slik at du får hjelp hvis du skulle bli syk, miste bagasjen, eller trenger akutt hjelp av ulike slag. Du er dekket av norske Helfo når du skal til Spania, men det kan skje mer enn bare en brukket arm når du er på tur.

Å reise på ferie uten å ta med nødvendige medisiner kan ødelegge ferien din. Står du på livsviktige medisiner som du brått ikke får tilgang til kan det skape store problemer for deg.

God tur og husk medisinene dine!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...