På tur til Sørlandet? Da bør du sjekke disse hotellene

Sørlandet, også kjent som Norges solkyst, er en perle langs den sørlige kysten av Norge. Sørlandet er kjent for sin vakre skjærgård, lange sandstrender og et mildt klima som gir muligheter for både avslapning og utendørs eventyr. Enten du er på jakt etter en romantisk helg for to eller en familieferie, har Sørlandet et bredt utvalg av hoteller som vil gjøre oppholdet ditt minneverdig.

Det er ikke uten grunn at Sørlandet er et populært reisemål, spesielt på sommeren. Her finner du kystkultur, Dyreparken, museer og sandstrender langs hele kysten. Du kan reise fra by til by med bil eller velge en destinasjon for et opphold på flere dager.

Risør- Trehusbyen

Risør er en sjarmerende kystby på Sørlandet med en unik trehusbebyggelse, som virkelig har tatt vare på sin kyst historie. Her kan du utforske de trange gatene og beundre den vakre trehusbebyggelsen som gir byen sitt særegne preg.

Her finner du en rekke kafeer og butikker som inviterer til en avslappende spasertur. Tar du turen i begynnelsen av august kan du oppleve trebåtfestivalen som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år.

Risør Hotell

Risør Hotell ligger plasser rett ved sjøen og den koselige småbåthavnen med kort vei til sentrum. Hotellet ligger 50 meter fra Risør Akvarium og kun en kort spasertur fra flere restauranter og barer.

Rommene på hotellet har enten direkte adkomst til hagen eller rom med sjøutsikt. Hotellet har en flott solterrasse hvor det er servering av både middag og frokost. Risør Hotel har også en sommeråpen restaurant på øya Stangholmen og hit går det båt gjennom hele sommeren.

Her kan du se nærmere på Risør Hotell.

Det Lille Hotel

Det Lille Hotel ligger 100 meter fra vannkanten og består av flere bygninger plassert ulike steder i sentrum. Alle har kort avstand til gågaten og småbåthavnen.

I den gamle bygningen Tollboden er det nylig åpnet for overnatting med ni nye rom. Tollboden har også en restaurant som serverer deilige retter laget av lokale råvarer med fokus på sjømat.

Her kan du se nærmere på Det Lille Hotel i Risør.

Tvedestrand- Bokbyen

Midt mellom Risør og Arendal finner du denne vakre sørlandsbyen. Hvite trehus som ligger tett i tett med et sentrum som er delt inn i tre etasjer. Her står kultur høyt på listen og Tvedestrand har vært en Bokby i mange år. Her arrangeres regatta og kystkulturuka i juli hvert år, og nederst i byen finner du en koselig småbåthavn.

Tvedestrand er en typisk sommerby på Sørlandet hvor det finnes en hel del du kan oppleve. Besøk en av de godt bevarte bilfrie øysamfunnene som Sandøya eller Lyngør, slapp av i den flytende badstuen på Borøya, ta en tur på skjæra, besøk badeparken i sentrum eller spill golf på en av Norges beste golfbaner.

Tvedestrand Fjordhotell

Tvedstrand Fjordhotell ligger rett ved vannet i den koselige småbåthavnen og er en del av kjeden «De unike Hoteller». Her kan du få rom med sjøutsikt, spise flotte matretter i restauranten eller sitte ute på den flytende piren. Hotellet har gangavstand til gågaten og flere kafeer og restauranter.

Her kan du se nærmere på Tvedestrand Fjordhotell

Arendal- Byen med den koselige beliggenheten

Arendal er kjent for sin flotte beliggenhet med en lang historie innen sjøfart. Byen er en skattekiste av restauranter, kafeer og bakerier, der du kan smake på deilige retter tilberedt med lokale råvarer. Hotellene i Arendal varierer fra det moderne til sjarmerende og historiske eiendommer som ligger ved sjøen.

Grand hotell Arendal

Grand Hotell i Arendal er et flott hotell beliggende i sentrum av byen med kort avstand til både bryggen og gågaten. Hotellet er en del av kjeden «Unike Hoteller» og er kjent for sin koselige atmosfære. Hotellet har flotte rom med utsikt over byen og en egen hotellbar hvor du kan slappe av etter en lang dag.

Her kan du se nærmere på Grand Hotell Arendal.

Thon Hotel Arendal

Thon Hotel Arendal ligger plassert på Tyholmen i Arendal, vegg i vegg med restaurant Egon. Det er kort vei til sentrum og gågaten hvor du finner både butikker, restauranter og kaféer. Rommene er romslige og moderne og hotellet bærer preg av å følge med i tiden

Her kan du se nærmere på Thon Hotel Arendal

Fengselshotellet

Et av de nyeste tilskuddene av hotell i Arendal er Fengselshotellet. Her er det gamle fengslet i byen gjort om til et hotell hvor gjestene sover på det som en gang var fengselsceller. Hvert rom har uteplass og eget bad. Hotellet kan skilte med fem-stjerner og har blitt svært populært på kort tid.

Her kan du se nærmere på Fengselshotellet i Arendal

Clarion Hotel Tyholmen

Dette hotellet ligger plassert ytterst på bryggen på Tyholmen i Arendal, kun noen få meter fra sentrum og gågaten. Clarion Hotel Tyholmen har egen restaurant og bar som serverer klassiske bistroretter mens du nyter utsikten over gjestehavnen og sundet.

Her kan du se nærmere på Clarion Hotell Tyholmen

Kristiansand- Barnefamiliens Drømmested

Kristiansand er Sørlandets største by og tilbyr en mengde aktiviteter for hele familien. Dyreparken i Kristiansand er en av Norges mest populære attraksjoner, mens byens vakre strandpromenade inviterer til avslappende spaserturer.

Hotellene i Kristiansand varierer fra familievennlige alternativer med lekeplasser og barneklubber til luksuriøse alternativer med utsikt over havnen.

Scandic Kristiansand Bystranda

Scandic Kristiansand Bystranda ligger rett ved den lille bystranda med kun 8 minutters gangavstand til gågaten i Kristiansand. Hotellet ligger vegg i vegg med badelandet Aquarama Bad som i tillegg til et badeland også har både treningsstudio og et spa.

Her kan du se nærmere på Scandic Kristiansand Bystranda

Thon Partner Hotel Norge

Thon Partner Hotell ligger ved domkirken i Kristiansand, 300 meter fra jernbanestasjonen og med handlegaten Markensgate rett på utsiden av døren. Hotellet ligger også vegg i vegg med Egon restaurant hvor du kan bestille mat opp på rommet om du ønsker, eller du spise i restauranten.

Her kan du se nærmere på Thon Partner Hotel Parken

Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand

Radisson Blu Caledonien ligger tre minutter fra Markensgate med egen bar og restaurant. Cocktailbaren finner du i toppetasjen som har stilfull innredning og utsikt over Kristiansand. Alle rommene er lydisolerte slik at du er sikret en natt med god søvn.

Her kan du se nærmere på Radisson Blu Caledonien Hotel

Clarion Hotel Ernst

Clarion Hotel Ernst er et flott designhotell som ligger rett ved handlegaten med både treningsrom og badstue. Hotellet kan faktisk dateres helt tilbake til 1858 og hvert rom har sitt eget design. Hotellet har også en egen restaurant som serverer deilige retter av sesongens råvarer.

Her kan du se nærmere på Ernst Hotel

Grimstad- En litterær reise

Grimstad er kjent for å være hjemmet til nobelprisvinneren Knut Hamsun, og byen er full av litterær historie. Besøk Hamsunsenteret for å lære mer om forfatterens liv og arbeid. Nyt solnedgangen fra en av de vakre strendene, og avslutt dagen med et herlig måltid på en av de lokale restaurantene.

Gjestehuset Ibsen

Gjestehuset Ibsen holder til i ærverdige lokaler med egen terrasse midt i sentrum av Grimstad. Her får du koselige og innbydende rom med frokost hvor noen av rommene har eget kjøkken.

Her kan du se nærmere på Gjestehuset Ibsen

Clarion Collection Hotel Grimstad

Clarion Hotell i Grimstad ligger plassert kun noen få meter fra det lille torget og sjøfartsmuseet. Hotellet er koselig og innbydende med en innredning som kan dateres langt tilbake i tid. Her er frokosten alltid inkludert slik at du kan starte dagen på best mulig vis.

Her kan du se nærmere på Clarion Collection Hotel Grimstad

Gled deg til å oppleve sørlandet og alt det har å by på.

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...