Her kan du oppleve verdens flotteste karneval

Verden er full av opplevelser og ulike steder å reise og ikke minst, mange karneval som bør oppleves. Denne unike feiringen som fascinerer tilreisende fra hele verden hvor kostymer og stemning formelig er til å ta og føle på er virkelig verdt å få med seg. Det finnes mange steder som arrangerer karneval hvert år og vi har tatt en kikk på noen av de mest populære og flotteste karnevalene i verden. De ulike karnevalene har alltid et folkehav av tilskuere og er virkelig et helt spesiell arrangement.

Husk at selv om karneval er kjent for sin festlige og fargerike stemning bør du være oppmerksom på sikkerheten. Store folkemengder og alkohol kan føre til at det oppstår farlige situasjoner. Være forsiktig og ta noen forholdsregler samtidig som du hygger deg så får du en fantastisk opplevelse.

Her finner du de beste prisene på flyreise. 

Karneval i Rio de Janeiro- Brasil

Karnevalet i Rio de Janeiro, Brasil er kanskje et av verdens mest kjente karneval. Det er kjent for sine fargerike kostymer, dans og musikk og tiltrekker seg hundretusener av besøkende fra hele verden hvert år.

Karnevalet i Rio de Janeiro har røtter helt tilbake til 1700-tallet. Det ble i sin tid introdusert av portugisiske kolonister. Det er viden kjent for sine fargerike parade med dansere og musikere fra forskjellige sambaskoler. De konkurrerer om å imponere publikum og dommere med sine kostymer, dansetrinn og musikk. Sambaskolene bruker flere måneder på å forberede seg til karnevalet og mange av kostymene og koreografiene er virkelig spektakulære og imponerende.

Paradene i Rio de Janeiro karnevalet finner sted på Sambadrome Marquês de Sapucaí som er en spesialbygget arena med plass til opptil 90 000 tilskuere. Paraden varer i flere timer og inkluderer ofte hundrevis av dansere og musikere fra hver sambaskole.

Karnevalet i Rio de Janeiro er også kjent for sine gatefester og feiringer, spesielt i bydelen Lapa. Her samles lokale og tilreisende til å danse, drikke og feire karnevalet i gatene.

Mardi Gras i New Orleans- USA

Mardi Gras er en årlig feiring som finner sted i New Orleans, Louisiana, USA. Feiringen begynner på «trettenende natt» (eller 12 dager etter jul) og kulminerer på dagen før askeonsdag. Datoen for Mardi Gras varierer fra år til år, men faller alltid mellom 3. februar og 9. mars.

Mardi Gras i New Orleans er en av de mest kjente og populære karnevalene i verden. Det er en feiring av livet, kjærligheten og fargene. Med Mardi Gras er virkelig tiden inne for å slippe seg løs og ha det gøy før fastetiden begynner.

Under Mardi Gras i New Orleans arrangeres det en parade med ulike «flåter». Maskerte deltakere kaster ut perler, bånd, leker og andre små gaver til tilskuere. Det er også vanlig å kle seg ut i kostymer, spesielt med tradisjonelle farger som lilla, grønn og gull.

I tillegg til parader er Mardi Gras også kjent for å ha en rik musikktradisjon. Jazz, blues, R&B og brass-band-musikk fyller gatene. Du finner gatemusikanter som spiller live på på hvert gatehjørne og sørger for en helt fantastisk stemning.

Mardi Gras i New Orleans har også en kulinarisk side hvor du kan nyte lokale spesialiteter som jambalaya, gumbo og king cake. King cake er en søt kake som tradisjonelt serveres under karnevalet og inneholder en liten plastbaby. Den som får babyen i kaken blir ansett som heldig og må arrangere neste års feiring.

Mardi Gras er en feiring av fellesskap, kultur og tradisjon i New Orleans. Festivalen tiltrekker seg millioner av besøkende fra hele verden hvert eneste år. Det er en unik og fargerik opplevelse som man ikke bør gå glipp av.

Karneval i Venezia- Italia

Karnevalet i Venezia er en årlig festival som går over to uker. Feiringen går som regel fra slutten av februar til tidlig i mars. Karnevalet er kjent for sine fantastiske kostymer, masker og dekorasjoner. Denne festivalen samler besøkende fra hele verden.

Historien til karnevalet i Venezia går tilbake til middelalderen, da byens aristokrater ville kle seg ut og feste før fastetiden begynte. Karnevalet fortsatte å utvikle seg gjennom renessansen og barokken. Det ble etter hvert et viktig sosialt og kulturelt arrangement i Venezia.

I dag er karnevalet i Venezia kjent for sine fantastiske kostymer.  Kostymene inkluderer tradisjonelle venezianske masker og antrekk fra ulike tidsepoker og kulturer. Det er også vanlig å se parader, dansere og musikkopptredener i gatene.

En av de mest populære hendelsene i karnevalet er vannparaden som finner sted langs byens kanaler. Dekorerte båter med utkledde deltakere glir sakte gjennom kanalene, mens folkemengden ser på fra land.

En annen populær hendelse er «Il Volo dell’Angelo» (Englens flyvning), der en utkledd deltaker svever ned fra klokketårnet på Markusplassen med en stor vinge. Dette markerer starten på karnevalet.

Under karnevalet i Venezia kan du også delta på den kulinariske tradisjonen med å spise søtsaker.  Da bør du smake på fritole, en slags smultring, og galani, en slags sprø kjeks.

Notting Hill Karneval i London – England

Notting Hill Carnival er en årlig festival som feires i Notting Hill-området i London, England. Det er en av Europas største karneval og tiltrekker seg over en million mennesker fra hele verden.

Karnevalet ble startet i 1964 av London’s vestindiske samfunn og var en måte å feire sin kultur og arv på. Siden den gang har karnevalet utviklet seg til å inkludere et bredt spekter av musikk, dans og mat fra forskjellige kulturer rundt om i verden.

Notting Hill Carnival finner sted i slutten av august hvert år og varer i to dager. På den første dagen er det barnekarneval med en parade for hele familien. Den andre dagen som er hoved dagen går den store paraden gjennom Notting Hill-området. Paraden er også ledsaget av musikk og dans. I tillegg til parade er det mange matboder, salgsboder og live-opptredener spredt over hele området.

Notting Hill Carnival er en feiring av mangfoldet og kulturen i London og gir et fantastisk syn på alle de forskjellige fellesskapene som bor i byen. Karnevalet er også kjent for å være en av de mest livlige og fargerike i verden.

Karneval i Santa Cruz de Tenerife, Spania

Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife er en av de største og mest spektakulære karnevalene i verden. Karnevalet tiltrekker seg hvert år hundretusener av besøkende fra hele verden. Det finner sted på øya Tenerife, som er en av Kanariøyene, og går over en periode på to uker.

Karnevalet har dype røtter i Tenerifes historie og kultur og har blitt feiret siden 1600-tallet. I dag er det en fargerik feiring med musikk, dans, kostymer og parade. Hvert år er det et tema for karnevalet som gir inspirasjon til kostymer og dekorasjoner.

Den viktigste hendelsen under karnevalet er kåringen av karnevalets dronning der kvinner konkurrerer om tittelen som karnevalsdronning. Konkurransen er kjent for sine imponerende kostymer og spektakulære opptredener.

Det er også mange andre arrangementer som finner sted under karnevalet.  Det arrangeres et eget karneval for barna, en daglig åpen gatefest kalt «el Carnaval de día» og ulike musikk- og danseforestillinger.

Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife er en livlig og fargerik feiring. Det er en flott måte å oppleve Tenerifes kultur og historie på, samtidig som du kan nyte solen og strendene på øya.

Er du glad i et yrende folkeliv, musikk, dans og tradisjonsrik mat bør du virkelig sørge for å oppleve et karneval en gang. Det er en helt spesiell opplevelse som du aldri kommer til å glemme.

Her finner du de beste prisene på flyreise.

God tur!

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...