5 gode grunner til å reise til Gran Canaria

Høst og vinter er gode perioder for å reise til Gran Canaria eller Kanariøyene og det er mange gode grunner for å velge nettop Gran Canaria som reisemål når det er kaldt og guffent i Norge. Gran Canaria er en av de mest populære turistdestinasjonene i Kanariøyene, med et varmt klima, vakre strender, dramatiske landskap og en livlig natteliv. Øya er også kjent for sitt brede utvalg av aktiviteter og opplevelser som vannsport, golf, og shopping. Vi har tatt en kikk på hvorfor så mange velger Gran Canaria som destinasjon og funnet flere gode grunner til å feriere nettop her.

Reiser du litt rundt på øya og opp i fjellene vil du oppleve en fantastisk natur med dype daler, høye fjell og frodige grønne områder. I lavlandet derimot er det et tørrere landskap og sjelden regn. Det områdene ved kysten mangler av frodig natur tar det igjen i enestående shoppingmuligheter, en livlig kultur og et bredt utvalg av restauranter, barer og klubber.

Varmt hele året

Gran Canaria har et fantastisk klima og kan glede alle tilreisende med sol og varme hele året. Denne øya er spesielt populær blant nordmenn på vinteren, men den kan også besøkes resten av året for dem som ønsker det. Gran Canaria er et relativt sikkert reisemål når det kommer til været, for her er det veldig sjelden regn. Holder du deg til sørsiden av øya ligger du også i le for vinden.

Selv om Gran Canaria har gode temperaturer hele året er det varmest på sommeren med 25 grader og oppover fra mai til oktober. Fra november til april ligger temperaturen på rundt 22 grader og vil være stigende for hver måned. Vannet kan være litt kaldt på vinteren, men det er alltid litt deilig med en avkjølende dukkert etter å ha ligget i solen.

Mye å se og oppleve

Mange reiser til Gran Canaria for strendende sin skyld, men det finnes faktisk mer å oppleve enn kun varme dager i vannkanten. Gran Canaria har også fantastisk natur med grønne daler og fjell med egne vingårder som er verdt et besøk. Øya er også et av Europas største reisemål for golfere.

Gran Canaria har alt fra nydelige havnebyer og byer med et yrende uteliv i tillegg til vakre fjellandsbyer. Lei en bil og utforsk øya, du kommer ikke til å angre.

Perfekt for barnefamilier

Det er ikke uten grunn at Gran Canaria er et så populært reisemål. Det er en mengde med byer å velge mellom og du kan selv bestemme om du vil bo mitt i festen eller litt mer i fred og ro. Dette er også det perfekte reisemål for den som reiser med barn. Det finnes nok å gjøre i løpet av dagen og flere av hotellene er tilrettelagt for små globetrottere på tur.

Sjekk ut byer som Amadores, Bahia Feliz, Maspalomas, Puerto Rico og Play del Ingles. Her finner du garantert noe som frister. Husk å bestille hotellrom med morgensol, det kan være litt kaldt i skyggen.

Kort flyreise

Fly

En flyreise til Gran Canaria er vesentlig kortere enn en reise til for eksempel Thailand som også er et populært reisemål på vinteren. Fra Gardermoen til Las Palmas tar det rundt 5,5 time fra start til slutt.

Du kan bestille flyreisen din på nett og sikre deg den beste avgangen. De som reiser med barn velger ofte å reise tidlig på morgningen og for mange kan det være en idé å overnatte på Gardermoen for en best mulig start på reisen.

Gode priser

Planlegger du litt i god tid kan du få reiser til Gran Canaria til gode priser. Det avhenger av hvor mange dere er i reisefølget og når du velger å reise. Planlegger du å reise i en skoleferie vil prisene være høyere enn hvis du reiser noen uker før eller etter skoleferien. Et tips kan også være å se etter restplasser, der kan man fort være heldig.

Gran Canaria har gode priser på det meste og du kan få en del for pengene dine når du reiser hit. Bestiller du hotell med all-inclusive trenger du heller ikke å tenke på kostnadene til mat gjennom dagen, da er de betalt for ved hotellet.

Lykke til og gled deg til å oppleve Gran Canaria!

Relaterte artikler

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...

Hotell Santorini Hellas

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas og er kjent for sine blendende hvite bygninger, blå kupler, spektakulære solnedganger og fantastiske...

Hotell Ayia Napa

Ayia Napa, en populær feriedestinasjon på Kypros, er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og en rekke utendørsaktiviteter. Byen har også flere attraksjoner...