Hit reiser du på juleshopping

Det er alltid koselig å reise litt og spesielt i forbindelse med julen. Det finnes flere flotte byer å besøke for litt ekstra førjulsstemning, og vi har tatt en kikk på hvor du bør reise når du vil dra på en litt annerledes juleshopping enn kun på det lokale kjøpesenteret. Reis med noen som er like glad i julen som deg og velg et hotell som vet å sette pris på sine besøkende så blir reisen ekstra koselig.

Du trenger ikke reise langt for å få en unik tur med juleshopping på agendaen og våre naboland har flere flotte byer å velge mellom. Både Polen, Sverige og Danmark er populære reisemål og flere steder får du mye for pengene både når det kommer til flyreise, overnatting og shopping.

Hit reiser du på Juleshopping

Julen bør være mer enn stress og den beste måten å roe ned i førjulstiden på er å reise litt og sørge for god stemning og lave skuldre. Her finner du noen av de beste byene å reise til når du skal på juleshopping.

Gøteborg

Gøteborg ligger knappe fire time fra Oslo og du kan reise hit med både tog og bil. Her  ligger også fornøyelsesparken Liseberg som virkelig er verdt et besøk i julen. Da forvandles hele parken til en utrolig koselig juleby og er til stor begeistring for alle besøkene.

Gøteborg har også en mengde med flotte butikker, faktisk så ligger hele fem hundre av dem innenfor fem minutters gangavstand. Utvalget er fra små og store varehus til designbutikker, vintagebutikker og små koselige butikker. Her finner du garantert noe å kjøpe med deg hjem. De beste butikkene finner du i gamlebyen, Fredsgatan og Korsgatan.

Frister det med et kulinarisk måltid mens du er i Gøteborg så kan det være greit å vite at byen er pakket med eksotiske restauranter og koselige cafeer. Her kan du være helt trygg på at du aldri trenger å gå sulten.

Her kan du ta en kikk på de flotteste hotellene i Gøteborg i tillegg til alt du kan oppleve i denne koselige byen.

København

Det er ikke uten grunn at nordmenn elsker Danmark og København. Hit kan du reise med både bil, buss, tok og fly. Her ligger butikker og restauranter side om side i tillegg til gjestfrie dansker som virkelig vet å gjøre besøket ditt helt perfekt.

I København finner du også et av verdens eldste tivoli som har åpent noen dager i desember. Tivoliet er nydelig pyntet til jul og har små boder med mat og drikke samt små utstillere her og der. Dette er virkelig en koselig start på advent.

København er også kjent for å være en skikkelig motemetropol. Her finner du fantastiske designere og et fargekart du ikke alltid finner i Norge. Byen er pakket med små og store butikker og varehus. Ta turen til torvet og spaser gjennom koselige gater samtidig som du kjenner duften av nystekt bakverk.

København har flere flotte hoteller å velge mellom og du kan bo på gamle badehotell, luksuriøse hotell eller koselige og sentrumsnære hotell. Her finnes noe for alle og du kommer garantert til å trives.

Her finner du de beste prisene på flyreise.

Oslo

En langhelg i Oslo er aldri feil og i julen er byen et eldorado for alle besøkende og fastboende. Du kommer deg til Oslo ved hjelp av både bil, buss, fly og tog. Velger du å fly kommer du deg raskt til sentrum ved hjel av flytoget.

I hovedstaden finner du det nyeste innen mote og design, koselige juleopplevelser og fantastiske restauranter med menyer som gir deg vann i munnen. Oslo har også flere unike restauranter som er listet i Michelinguiden som du bør ta en kikk på.

Norges hovedstad byr på flere kjøpesentre, men også mange flotte butikker i sentrum. Hovedgaten, Karl Johans gate, er alltid nydelig pyntet til jul og du finner garantert mye av det du trenger i umiddelbar nærhet.

Som tidligere år blir det også arrangert «jul i Vinterland» som er et fantastisk julemarked. Her kan du kjøpe unike gaver, stå på skøyter i Spikersuppa eller ta en romantisk tur i Pariserhjulet.

Trenger du overnatting i Oslo? Da bør du ta en kikk her.

Gdansk

Gdansk er den sjette største byen i Polen og er med sine gode priser og korte avstand et yndet reisemål for mange nordmenn. Flyreisen er unnagjort på rundt 1 1/2 time og det er enkelt å finne gode prise på flyreiser, spesielt på nett. Forex har laget en liste over de storbyene i Europa hvor du får mest for pengene og her ranker faktisk Gdansk på en niende plass.

Reiser du til Gdansk kan du være ganske sikker på å få mye for pengene dine både når det kommer til hotell, mat og shopping. Noe av det som er mest populært å kjøpe i denne flotte polske byen er sko, vesker, klær og smykker. Tar du turen hit bør du også sørge for å unne deg en dag med litt spa.

Både når det kommer til hotellopphold og shopping foretrekker de fleste å bo enten i nærheten, eller i selve gamlebyen. Det meste av severdigheter, restauranter og butikker er sentrert rundt dette området, og med et hotell som sørger for umiddelbar nærhet til det meste blir turen behagelig og enkel.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Gdansk. 

Riga

Riga er hovedstaden i Latvia og er en populær by å reise til hele året og er en perfekt destinasjon for en langhelg. Denne populære byen ligger ikke lange flyreisen fra Oslo og du er ikke i luften mer enn 1 time og 45 minutter.

Riga er den største byen i Baltikum og en tur hit vil gi deg mye for pengene. Alt fra mat, drikke og hotell er vesentlig rimeligere i Riga enn både i Norge og mange andre land. Her kan du nyte fantastiske luksusmåltider og bo som en kongelig ved et et av de mange hotellene.

I tillegg til gode priser og shopping er også Riga kjent for både fantastiske spa opplevelser og sine unike bygninger i flott arkitektur. En langhelg hit er perfekt både som jentetur og sammen med en du er glad i. Du kan reise hit hele året, men husk at det er kaldt i Latvia også gjennom vinteren.

Her finner du de beste prisene på flyreise. 

Du får også ekstra julestemning hvis du tar en tur til ett av de mange julemarkedene som dukker opp i slutten av november hvert år. Både i Norge og i utlandet finner du mange flotte arrangementer som er verdt å få med seg.

Husk at du får de beste prisene på både fly og hotell hvis du planlegger litt selv og bestiller reisen på egen hånd. Ofte kan du også komme over gode tilbud som gjør at du sitter igjen med enda mer penger som du kan bruke på shopping.

Lykke til og god tur.

Relaterte artikler

Dette koster det å bo på verdens 10 dyreste hoteller

Når luksus møter ekstravaganse, finner man noen av verdens mest eksklusive hoteller. Disse hotellene tilbyr ikke bare overnatting, men en opplevelse av ypperste klasse....

Her finner du en alfabetisk oversikt over alle verdens land med hovedsteder

Per 2024 er det 195 land i verden. Dette tallet inkluderer 193 medlemsland i De forente nasjoner (FN) og 2 observatørstater: Vatikanstaten og Palestina Hvor...

Hotell Marmaris Tyrkia

Marmaris er en populær ferieby og turistdestinasjon som ligger langs den vakre kysten av Egeerhavet i det sørvestlige Tyrkia. Byen er kjent for sine...